Güvenlik

CageFS Nedir? Hangi Durumlarda İhtiyaç Duyulur?

CageFS Nedir?

CageFS, web hosting sunucuları için, güvenlik tarafında biçilmiş kaftandır. CageFS, güvenlik tarafında çok kritik fonksiyonları ile, paylaşımlı hosting kullanan müşterileri korur. Hostixo’nun Güvenlik ile ilgili yazmış olduğu diğer tüm içeriklere de Hostixo Güvenlik İçerikleri bölümünden ulaşabilirsiniz.

CageFS teknik olarak, bir kullanıcının sistem dosyalarına ya da bir başka kullanıcının verilerine erişilmesini engelleyen bir sunucu kafes sistemidir. Bu durumu bir olay üzerinde anlatmak gerekirse;

Bir Web Sitesi Siber Saldırıya Uğradığında;

Bir web sitesi siber saldırıya uğradığında ve gerekli tüm permissonları aldığında, aynı sunucuda barınan diğer tüm siteler tehlikeye girer.

Bu tam olarak; İnternetten indirdiğiniz tehlikeli bir dosyanın, diğer dosyalara erişebilmesi ve gerektiğinde bulaşabilmesi ile aynı şeydir.

İşte CageFS tam da bu noktada, bir hosting müşterisi siber saldırıya uğraması halinde, tehlikeden diğer kullanıcıları uzak tutmaya yarar.

Hostixo’nun tüm hosting servislerinde, Cloudlinux altyapısında CageFS ve Imunify360 bulunur. Bu sayede, olası bir hacking saldırısını minimum seviyeye indirir. Hostixo kendi dataları ve müşteri datalarının güvenliği konusunda hassastır.

Siz de Hostixo’nun güvenli hosting servislerini kullanmak için, uygun olan paketi seçebilir, ya da bu konuda bizden destek alabilirsiniz.

Bu içeriğimizde sunucu tarafındaki güvenlik konularından biri olan dizin kafesleme işlevi gören, CageFS‘den bahsettik.

CageFS Nedir? Hangi Durumlarda İhtiyaç Duyulur? 1

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu