Güvenlik

Website Güvenlik Testi Nasıl Yapılır?

Birçok farklı yöntemle website güvenlik testi yapabilirsiniz. Böylece site güvenliği konusunda daha çok fikir sahibi olabilirsiniz.

Site için birçok farklı güvenlik önlemi almak şart. Günümüzde siber saldırılar oldukça tehlikeli bir hal almaya başladı. Hiç beklenmedik bir anda yapılan bir saldırı, siteye büyük ölçüde zarar verebilir. Siber saldırı gibi tehlikelerden korunmak için birbirinden farklı birçok güvenlik önlemi alabilirsiniz.

Bu önlemlerden önce sitenizin ne kadar güvenli olduğunu kendiniz test ederek öğrenebilirsiniz. Güvenlik testi için uygulayabileceğiniz birçok farklı işlem mevcut. Bu işlemlerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu sayede sitenizin saldırılara karşı ne kadar hazırlıklı olduğunu daha iyi anlayabileceksiniz. Web sitesi güvenlik kontrolü için yazımızı okumayı ihmal etmeyin.

Güvenlik Kontrolü Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-website-guvenlik-testi-ne-ise-yarar-site-guvenligi

Website güvenlik testi, sitenizin saldırılara karşı ne kadar hazırlıklı olduğunu anlamanızı sağlar. İnternetteki tehlikelerin sürekli artmaya devam ettiğini söyleyebiliriz. Hiç beklenmedik anlarda büyük tehlikelerle karşılaşabiliyoruz.

İşte bu tür tehlikelerden dolayı sitenizde güvenlik kontrolü yapabilirsiniz. Yapacağınız güvenlik testiyle sitenin saldırılara karşı ne kadar hazırlıklı olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Örneğin, güvenlik testi için sitenizdeki güvenlik yazılımlarının sağlam çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz.

Güvenlik Testi Neden Yapılmalı?

hostixo-blog-website-guvenlik-testi-neden-yapilmali-site-tarama

Siteler için en büyük tehlikelerden birisi siber saldırılar olarak gösterilebilir. Siber saldırılar, doğrudan web sitenizin sunucularını hedef alabilir. Bu da sitenize büyük ölçüde zarar verebilir. Bu tür saldırılardan ve kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için sitenin güvenliği olabildiğince arttırılmalıdır. İşte bu yüzden, sitenizi güvenlik açısından test etmeniz çok doğru olacaktır. Bu sayede saldırılara karşı önceden hazırlıklı olabilirsiniz.

Website Güvenlik Testi Nasıl Gerçekleştirilir?

hostixo-blog-website-guvenlik-testi-nasil-yapilir-link-guvenlik-testi-web-site-guvenlik-kontrolu

Web site güvenlik kontrolü için uygulayabileceğiniz birçok işlem mevcut. Yazımızda bahsedeceğimiz kontroller sayesinde sitenin saldırılara karşı ne kadar hazır olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Bu yüzden yazımızın devamını dikkatli okumanızı tavsiye ediyoruz.

Güncellemeler

Website güvenlik testi için tüm güncellemeleri kontrol etmeniz doğru olacaktır. Güncellemeler, çoğu zaman güvenlik açıklarını kapatmak için hazırlanırlar. Böylece tehlikeli saldırılara karşı daha iyi bir savunma mekanizması oluşturulabilir. Bu sebeple, sitenizdeki eklentilerin, temaların ve hatta WordPress sürümünün güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Kontrol sonrasında güncel olmayan yazılımları güncelleyebilirsiniz.

Yönetici Hesapları

Yönetici hesapları olarak bahsettiğimiz hesaplar, aslında sitenin admin paneline erişimi olan hesaplardır. Bu hesaplar ile admin paneline giriş yapabilir ve sitenizi yönetebilirsiniz. Bu hesapların şifresi zayıf olduğunda kötü niyetli kişiler tarafından hedef haline gelebilirler.

Bu sebeple, sitenizin admin paneline erişimi olan hesapları kontrol etmeniz güvenlik açısından önemlidir. Kullanılmayan hesapları silebilir, şifresi zayıf olan hesapların şifrelerini güçlendirebilirsiniz. Bu sayede sitenizdeki olası bir güvenlik riskini daha ortadan kaldırmış olursunuz.

Güvenlik Araçları

Bilgisayarınızı tehlikelerden korumak için çok sayıda antivirüs programı mevcut. Siteler için de hazırlanan bazı güvenlik araçları bulunuyor. Ücretli ve ücretsiz araçlardan birisini seçerek sitenizi daha güvenli hale getirebiliyorsunuz.

Ayrıca, bu tür araçlar siteniz için güvenlik taraması yapabilmenize imkân tanıyorlar. Üstelik bu taramayı bazı sitelerden online olarak yapabiliyorsunuz.  Site tarama işlemi için tercih edebileceğiniz siteler arasında Sucuri ve SiteLock bulunuyor. Bu tür siteleri ziyaret ederek siteniz için bir güvenlik taraması yapabilirsiniz.

Problemlerin Giderilmesi

Site için güvenlik taraması yaptığınızı varsayalım. Tarama sonucunda bazı sorunlar tespit edilebilir. Bu durumda tarama sonucunu dikkatli şekilde incelemeniz doğru olacaktır. Sorunları inceledikten sonra en kısa sürede çözmeniz şart. Böylece web sitenizin güvenliği önemli ölçüde artacaktır.

Düzenli Test

Yukarıdaki adımlarla sitenizi güvenlik açısından test edebilirsiniz. Bunlara ek olarak, sitenin güvenliği için bir güvenlik eklentisi kullanmanızı tavsiye ediyoruz. WordPress siteler için geliştirilen çok sayıda güvenlik eklentisi mevcut. Bu eklentilerle web sitenizde bir güvenlik duvarı oluşturabilirsiniz. Ayrıca, eklentileri kullanarak düzenli olarak site virüs taraması yani güvenlik taraması yapabilirsiniz.

Böylece sitenin güvenliğini sık sık kontrol edebilir ve olası tehlikelere karşı önceden hazır olabilirsiniz. Güvenlik eklentisi olarak tercih edebileceğiniz eklentilerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu eklentilerin birçoğunda ücretli paketler mevcut. Ücretli paketlerden birisini satın alarak daha fazla özelliğe erişebilmeniz mümkün.

Website güvenlik testi için neleri kontrol etmeniz gerektiğinden basitçe bahsetmeye çalıştık. Tabii ki güvenlik kontrolü tüm bunlarla sınırlı değil. Ancak, yazımızdaki kriterlere dikkat ederek hangi önlemleri almanız gerektiğini daha iyi anlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu