E-TicaretGENELİnternet

WhatsApp İşletme Hesabı Nedir? Özellikleri Neler?

Bir işletmeye sahip olanların WhatsApp işletme hesabı nedir konusunu öğrenmeleri gerekiyor. İşletme hesabı sayesinde birçok ekstra özellikten faydalanılabiliyor.

İnternetin gelişmesiyle beraber karşımıza birçok farklı yeni uygulama çıktı. Bu uygulamalar sayesinde hayatımız önemli ölçüde kolaylaştı. Üstelik, bazı uygulamaların ticari kullanım için özel hazırlanmış sürümleri mevcut. Bu sürümler sayesinde işletme sahipleri birçok farklı özelliğe erişebiliyor.

WhatsApp, hayatımızdaki en önemli uygulamalardan birisi. Normal şartlarda WhatsApp’ı bir anlık mesajlaşma uygulaması olarak biliyoruz. Ancak, bu uygulamada birbirinden farklı çok sayıda özellik mevcut. Bunlara ek olarak, bir de işletmeler için geliştirilen özel sürüm mevcut. İşletme sahipleri, bir WhatsApp Business hesabı açarak birbirinden farklı özelliklere erişebiliyorlar.

WhatsApp İşletme Hesabı Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-whatsapp-isletme-hesabi-nedir-whatsapp-business-ozellikleri

Kişisel WhatsApp uygulamasının yanı sıra bir de WhatsApp Business uygulaması mevcut. WhatsApp işletme hesabı nedir sorusunun cevabı da aslında burada ortaya çıkıyor. WhatsApp Business yani işletme sürümünde bir işletme hesabı açabiliyorsunuz.

Business uygulaması tamamen işletmelere özel geliştirilmiş. Bu yüzden Business uygulamasında işletmeler için hazırlanan ekstra özellikler bulunuyor. Örneğin, bu sürümde işletmeler hazır mesajlar ayarlayabiliyorlar.

Kullanıcılar işletme hesabına bir mesaj attıklarında, bu hazır mesajlar cevap olarak gönderiliyor. Ayrıca, Business sürümünde de yine normal WhatsApp’ın özelliklerinden faydalanabiliyorsunuz. Bu kısımda son olarak, bu sürümün özellikle küçük işletmeler için geliştirildiğini belirtelim.

WhatsApp İşletme Hesabı Neden Açılır?

Bir işletme sahibiyseniz, WhatsApp Business uygulamasını kullanmak isteyebilirsiniz. Böylece, birçok ekstra özellikten faydalanabilirsiniz. Örneğin, bir WhatsApp Business hesabı açarak profilinizde katalog yayınlayabilirsiniz.

Böylece, müşteriler kataloğu görüntüleyerek sattığınız ürünleri görebilirler. Ayrıca, bu sürüm sayesinde müşterilerinize otomatik cevaplar verilmesini sağlayabilirsiniz. İşte bu tür sebeplerden dolayı işletmeniz için bir Business hesabı açabilirsiniz. Bu sayede ekstra özelliklere erişerek müşterilerinizle daha kolay iletişim kurabilirsiniz.

WhatsApp İşletme Hesabı Ücreti Ne Kadar?

WhatsApp işletme hesabı nedir ve neden açılır konularına değinmeye çalıştık. Bir Business hesabı açmak için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini merak ediyoruz olabilirsiniz. Bu konuda oldukça şanslısınız. Çünkü WhatsApp’ta işletme hesabı açmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Yani hiçbir ücret ödemeden kendinize hemen bir işletme hesabı açabilirsiniz.

WhatsApp İşletme Hesabı Çevrimiçi Görünür mü?

hostixo-blog-whatsapp-isletme-hesabi-nedir-whatsapp-isletme-hesabi-cevrimici-gorunur-mu

İşletme hesapları WhatsApp’ta hiçbir zaman çevrimiçi görünmez. Geçtiğimiz yıllarda gelen güncellemeyle birlikte, işletme hesaplarının çevrimiçi görünmesi tamamen sona erdi. İşletme hesaplarının durum kısmında sabit olarak İşletme Hesabı yazar. Böylece, o hesabın işletmeye özel olduğunu anlayabilirsiniz. İşletme çevrimiçi olsa bile bu kısımdaki yazı hiç değişmez.

WhatsApp İşletme Hesabı Dolandırıcılığı Yaygınlaşıyor

WhatsApp işletme hesabı zararları dendiğinde akla gelen en önemli konu bu olabilir. Bu konuda oldukça dikkatli olmalısınız. Son zamanlarda birçok kişi sahte hesaplarla dolandırıcılıktan şikâyet ediyor. WhatsApp’ta bir işletme hesabı açmak oldukça kolay.

Bu yüzden, dolandırıcılar işletme hesabı açarak kullanıcıları dolandırmaya çalışabilirler. İşte bu yüzden bir işletme hesabıyla iletişime geçmeden önce son derece dikkatli olmanız şart. Eğer iletişimde olduğunuz hesabın orijinal ve işletmeye ait olduğundan emin değilseniz, bu durumda iletişimi kesmeniz daha sağlıklı olacaktır.

WhatsApp Business Özellikleri Neler?

hostixo-blog-whatsapp-isletme-hesabi-nedir-whatsapp-isletme-hesabi-ucreti

WhatsApp Business uygulamasında bulunan bazı özelliklerden sizlere kısaca bahsedelim.

Etiketler

Etiketler, mesajlarınızı ve sohbetlerinizi bulmanızda size yardımcı olurlar. Ayrıca etiketler sayesinde sohbetlerinizi ve mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz.

İşletme Profili

Şirketiniz için bir profil oluşturabilir ve web sitesi, adresi ve e-posta adresi gibi bilgilerini listeleyebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılar işletmeniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirler.

Hızlı Yanıtlar

Business sürümündeki mesajlaşma araçları özelliği, müşterilere hızlı yanıtlar vermenize olanak tanır. Örneğin, müşteriler mesaj attığında otomatik cevaplar verilmesini sağlayabilirsiniz.

Katalog

İşletme hesabında bir katalog oluşturabilir ve müşterilerin ürünlerinizi görmelerini sağlayabilirsiniz.

WhatsApp İşletme Hesabı Nasıl Açılır?

  • WhatsApp Business uygulamasını telefonunuza indirin.
  • Uygulamayı açın ve hizmet koşullarını okuduktan sonra kabul edin.
  • Telefon numaranızı kısa mesajla onaylayın.
  • Uygulama sizden erişim izinleri isterse bu izinleri kabul edin.
  • İşletmeniz için bir profil fotoğrafı girin ve işletme adını girdikten sonra kategorisini seçin. Profil fotoğrafı olarak işletmenizin logosunu koyabilirsiniz.
  • Hesabı açtıktan sonra, uygulamadan Ayarlar’a giderek İşletme ayarları kısmına dokunun.
  • Burada İşletme Profili kısmına girerek işletmeniz hakkındaki bilgileri dikkatli bir şekilde doldurabilir ve kaydedebilirsiniz.

İçeriğimizde WhatsApp işletme hesabı nedir, nasıl açılır gibi soruların yanıtlarını sizlerle paylaşmak istedik. İşletmeniz için bir hesap açarak, müşterilerin size daha kolay ulaşabilmelerini sağlayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu