İnternet

Tarayıcınız için En İyi Chrome Eklentileri

Sizler için seçtiğimiz en iyi Chrome eklentileri sayesinde tarayıcınızı çok daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz. En faydalı Chrome eklentilerinden bazılarını yazımızda bulabilirsiniz.

Kullanıcıların tercih edebilecekleri oldukça fazla web tarayıcısı mevcut. Bunlardan birisi tabii ki Google Chrome. En popüler internet tarayıcısı olarak da tanımlayabileceğimiz Chrome, oldukça basit bir şekilde kullanılabiliyor.

Bu tarayıcının genel olarak fazlasıyla kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Google Chrome’a ekleyebileceğiniz bazı eklentiler bulunuyor. Sayısızca eklentiler arasından istediğinizi seçerek kolayca kurabiliyorsunuz.

Bu eklentiler sayesinde tarayıcınızı çok daha kullanışlı bir hale getirebiliyorsunuz. Ayrıca bazı eklentiler sayesinde tarayıcınıza yeni özelliklerde kazandırabiliyorsunuz. En işe yarar Google Chrome eklentilerinden bazılarını sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Listemizden istediğiniz eklentileri tarayıcınıza hemen kurabilirsiniz.

Chrome Eklentileri Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-en-iyi-chrome-eklentileri-2022-chrome-eklentileri-guvenli-mi

Sizler için bir en iyi Chrome eklentileri listesi hazırlamaya çalışacağız. Listemizden önce Chrome eklentilerinden biraz bahsetmek istiyoruz. Chrome eklentileri sayesinde tarayıcınızı çok daha kullanışlı bir hale getirebilmeniz mümkün.

Birbirinden farklı özelliklere sahip eklentiler arasından istediğinizi seçerek kolayca tarayıcınıza kurabiliyorsunuz. Daha sonra istediğiniz gibi eklentileri aktifleştirip kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Ancak tabii ki bu eklentilerin özellikleri değişkenlik gösteriyor. Örneğin, tarayıcınıza kurduğunuz bir eklenti sitelerdeki gereksiz reklamların engellenmesini sağlayabiliyor.

Bir diğer eklentiyse tarayıcıda daha güvenli bir şekilde gezinmenizi sağlayabiliyor. Birbirinden farklı çeşitli özelliklere sahip bu eklentiler sayesinde tarayıcınız birçok farklı özellik kazanabiliyor. Böylece Google Chrome’u çok daha verimli bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Chrome Eklentileri Güvenli mi?

hostixo-blog-en-iyi-chrome-eklentileri-listesi-2022-chrome-uzantilari

En iyi Chrome eklentileri listemizden önce Chrome uzantılarının güvenilirliğine de değinmek istiyoruz. Geliştiriciler tarafından geliştirilen sayısızca Chrome eklentisi mevcut. Bu sebeple Chrome eklentilerinin güvenilirliği konusunda kesin bir şey söylenemiyor.

Chrome Web Mağazası’ndaki çoğu eklentinin güvenilir olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yine de mağazada riskli eklentiler bulunabiliyor. Bu yüzden bir eklenti kurarken eklentinin yorumlarını incelemeniz doğru olabilir. Ayrıca isteğinize göre eklenti hakkında internetten kısa bir araştırma yapmayı da deneyebilirsiniz.

En İyi Chrome Eklentileri 2022

hostixo-blog-en-iyi-chrome-eklentileri-2022-google-eklentisi-listesi

Chrome tarayıcınız için bir Google eklenti arıyor olabilirsiniz. Tarayıcınız için faydalı olabilecek eklentilerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Birbirinden kullanışlı Chrome eklentileri aşağıdaki şekilde oluşuyor.

En Kullanışlı Chrome Uzantıları

TinEye Reverse Image Search

En iyi Chrome eklentileri listemize TinEye Reverse Image Search ile giriş yapmak istiyoruz. Bazı zamanlar tarayıcıda bir resim gördüğünüzde o resmin farklı versiyonlarını aramanız gerekebiliyor. İşte bu gibi durumlarda karşımıza bu eklenti çıkıyor.

TinEye Reverse Image Search eklentisini kurduğunuzda tarayıcınızda bir resme sağ tıklayarak resmi hızlıca aratabiliyorsunuz. Daha sonra karşınıza o resmin birçok farklı versiyonu çıkabiliyor. Böylece aynı resmin farklı versiyonlarını bulabiliyorsunuz. Yani tarayıcınızda hızlıca resim araması yapabilmek istiyorsanız, bu eklenti kesinlikle tam size göre.

Google Çeviri

Google Çeviri günümüzde oldukça verimli bir şekilde çeviriler yapabilmemizi sağlıyor. Google Translate uygulamasını tarayıcınızda daha verimli bir şekilde kullanabilmeniz mümkün. Google Translate eklentisini kurduğunuzda internette gezinirken çevirileri kolayca görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bu eklenti sayesinde tarayıcınızın sağ üstünden hızlıca çeviriler yapabilirsiniz. Kısacası Google Çeviri aracını çok kullanan birisiyseniz, bu eklentiyi tarayıcınıza kurabilirsiniz.

AdBlocker Ultimate

Chrome’da gezinirken karşınıza çıkan reklamlar bir süre sonra oldukça can sıkıcı olabiliyor. Özellikle internette bir video izlerken karşınıza birçok reklam çıkabiliyor. Bu yüzden videoları izlemekte bile zorlanabiliyorsunuz. Ancak en iyi Chrome eklentileri listemizde bu sorununuzu çözebilecek bir eklentimiz mevcut.

AdBlocker Ultimate eklentisi, en fazla tercih edilen ücretsiz reklam engelleme eklentileri arasında gösterilebilir. Bu eklenti sayesinde Google Chrome’da gezinirken karşınıza çıkan reklamların birçoğu otomatik olarak engelleniyor. Böylece internette rahatça gezinebiliyorsunuz.

Super Dark Mode

Özellikle çok bilgisayar kullanan kişiler, bir süre sonra göz yorgunluğundan şikâyet edebiliyorlar. Tarayıcıda gezerken karşımıza genelde beyaz sayfalar çıkabiliyor. Bu da tabii ki gözlerimizin çabuk yorulmasına sebep olabiliyor. Super Dark Mode eklentisi aslında bu gibi sorunlardan şikayetçi olanlar için birebir.

Bu eklenti sayesinde tarayıcıda gezinirken birçok siteyi karanlık moda çevirebiliyorsunuz. Örneğin, bir web sitesinde karanlık modun bulunmadığını ve bundan rahatsız olduğunuzu varsayalım. İşte bu eklenti o sitenin temasını siyaha çevirebiliyor. Böylece siteyi karanlık modda kullanarak gözlerinizin yorulmasını engelleyebiliyorsunuz.

Lightshot

İnternette gezinirken aniden ekran görüntüsü almanız gerektiğini anlar olabiliyor. İşte bu anlarda kolayca ekran görüntüsü almak için kullanabileceğiniz bazı eklentiler mevcut. En iyi Chrome eklentileri listemizde bulunan Lightshot, tarayıcıda gezinirken istediğiniz bir kısmı seçerek ekran görüntüsü alabilmenizi sağlıyor.

Daha sonra aldığınız ekran görüntüsünü kolayca kaydedebiliyor veya Lightshot web sitesine online olarak yükleyebiliyorsunuz. İnternette kolayca ekran görüntüsü alabilmek istiyorsanız bu eklentiye kesinlikle göz atmalısınız.

Google Keep

Tarayıcınızda dolaşırken hızlıca notlar almak istiyor olabilirsiniz. Bu durumda listemizde sizlere Google Keep eklentisini öneriyoruz. Chrome not eklentisi Google Keep sayesinde Chrome’da gezinirken hızlıca notlar alabilirsiniz. Daha sonra notlarınızı Google Keep üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca isteğinize göre aldığınız notlar üzerinde birçok farklı düzenlemede yapabilirsiniz.

WhatFont

Özellikle Photoshop gibi uygulamalarla çalışanlar için yazı fontları oldukça önemli. İnternette gördüğünüz bir yazı tipinin ne olduğunu öğrenmek istiyor olabilirsiniz. Bu yazı fontunu öğrenerek bilgisayarınıza indirmek isteyebilirsiniz.

İşte bu durumda karşımıza WhatFont eklentisi çıkıyor. WhatFont, sitelerde gördüğümüz yazı fontlarını kolayca öğrenebilmemizi sağlıyor. Bu sayede hoşumuza giden farklı yazı fontlarının isimlerini öğrenebiliyoruz.

Tarayıcınızda tercih edebileceğiniz bazı en kullanışlı ve en iyi Chrome eklentileri listemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu uzantılardan istediklerinizi seçerek Google Chrome’u çok daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu