İnternet

Google Trends Nedir? Nasıl Kullanılır?

Popüler servislerden biri olan Google Trends nedir diye merak eden birçok kişi mevcut. Bu yüzden içeriğimizde bu araçtan biraz bahsetmek istiyoruz.

Google, şüphesiz günümüzün en büyük şirketlerinden bir tanesi. Yıllar önce kurulan şirket, özellikle arama motoru sayesinde neredeyse herkes tarafından tanınır hale geldi. Yani arama motoru denildiğinde aklımıza ilk olarak Google’ın geldiğini söyleyebiliriz.

Ancak aslında bu şirketin arama motoru haricinde birçok farklı servisi mevcut. Üstelik bu servislerin birçoğu ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar, bu servisleri kullanarak birçok özellikten rahatça faydalanabiliyorlar.

Yazımızda bahsedeceğimiz Google Trends servisi de Google’ın en faydalı servisleri arasında gösterilebilir. Bu servis sayesinde arama motorunda yapılan popüler aramaları vs. görebilmeniz mümkün.

Google Trends Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-google-trends-nedir-ne-ise-yarar-google-trend-aramalar

İlk olarak Google Trends nedir, ne işe yarar sizler için cevaplamak istiyoruz. Yıllar önce kurulan Google’ın sadece arama motorundan ibaret olmadığını hatırlatalım. Bu şirketin hali hazırda birçok faydalı servisi mevcut. İşte bu servislerden bir tanesi Google Trends olarak karşımıza çıkıyor.

Google Trends, arama motorunda yapılan popüler aramaları görebilmenizi sağlıyor. Örneğin, günlük olarak en çok nelerin aratıldığını bu servis sayesinde görebiliyorsunuz. Üstelik bir terim aratarak o terimin hangi şehirlerde ne kadar aratıldığını vs. görebilmeniz mümkün.

Bunların yanı sıra, bu servisi kullanarak birçok arama terimini karşılaştırabileceğinizi belirtelim. Bu sayede hangi arama teriminin daha popüler olduğunu öğrenebilirsiniz. Yani aslında Google Trends sayesinde kullanıcıların arama motorunda en çok neler arattığını öğrenebiliyorsunuz. Böylece bir siteniz varsa sıradaki içeriklerinizi buna göre hazırlayabilirsiniz.

Google Trends Avantajları Neler?

Google Trends servisinin avantajları oldukça fazla. Ancak bu servisin site sahipleri için ekstra avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu servis sayesinde Google’da yapılan popüler aramaları görebilmeniz mümkün. Ayrıca bu servisin en büyük avantajlarından birisi arama terimi karşılaştırması olabilir.

Trends sayesinde arama terimlerini karşılaştırabiliyor ve hangisinin daha çok arandığını öğrenebiliyorsunuz. Üstelik bu servis, bir terimin hangi şehirde ne kadar arandığını da görebilmenizi sağlıyor. Eğer bir site sahibiyseniz Google Trends kullanarak kullanıcıların en çok neleri arattıklarını bulabilirsiniz. Böylece web sitenizde buna göre içerikler hazırlayabilirsiniz.

Google Trends Neden Kullanılmalı?

hostixo-blog-google-trends-nedir-google-trends-profili-nedir-google-trends-neden-kullanilmali

Google Trends nedir gibi soruları cevapladıktan sonra bu servisin neden tercih edilmesi gerektiğine biraz değinmek istiyoruz. Trends sayesinde Google trend aramalar yani popüler aramaları vs. görüntüleyebileceğinizi hatırlatalım.

Ayrıca bu servisi kullanarak bir arama teriminin yılın hangi zamanlarında ne kadar arandığını bile öğrenebilirsiniz. Bu sayede kullanıcıların en çok neleri arattıklarını öğrenebilmeniz mümkün. Bir web sitesi için içerik hazırlarken Trends servisinden yardım alabilirsiniz.

Bu servisi kullanarak birçok anahtar kelimeyi karşılaştırabilir ve size uygun anahtar kelimeleri seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Böylece anahtar kelimeleri doğru şekilde düzenleyerek sitenin çok daha fazla ziyaretçiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Yani aslında özellikle site sahipleri tarafından bu servisin kesinlikle kullanılması gerektiğini söyleyebiliriz. Sitenize uygun içerikleri Google Trends servisinden bulabilir ve buna göre düzenlemeler yapabilirsiniz.

Google Trends Nasıl Kullanılır?

hostixo-blog-google-trends-nedir-google-trends-nasil-kullanilir-google-trends-avantajlari

Yazımızda son olarak Trends servisinin kullanımından bahsetmek istiyoruz. Bu servis sayesinde Google’da en çok aranan kelimeler 2022 gibi şeyleri kolayca öğrenebilirsiniz. Bu işlem için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece sizde kullanıcıların en çok neleri arattıklarını öğrenerek sıradaki hamlelerinizi buna göre yapabilirsiniz.

Google Trends Kullanımı

  • İlk etapta Google Trends web sitesine gitmeniz gerekiyor. Bu servisi kullanmak için Google Trends profili oluşturma gibi bir şey yapmanıza gerek yok. Herhangi bir giriş yapmadan yazımızın devamındaki adımlarla bu servisi kullanabilirsiniz.
  • Web sitesine girdikten sonra biraz aşağıya inerek Google trend aramalar yani en son trend olan aramaları görebilirsiniz. Bunun yerine kendiniz bir terim aratmak istiyorsanız, tekrar yukarıya çıkarak en başa dönebilirsiniz.
  • Daha sonra, Bir arama terimi veya konu girin yazan kutucuğa istediğiniz bir arama terimini girerek Enter tuşuna basabilirsiniz. Örneğin, bu kutucuğa Telefon yazarak Enter tuşuna basabilirsiniz.
  • Bu adımın ardından karşınıza yazdığınız terimin son 12 ayda ve hangi illerde ne kadar aratıldığı gibi bilgiler gelecektir. İsteğinize göre Karşılaştırın yazan kısma farklı bir arama terimi yazarak iki arama terimini karşılaştırabilirsiniz. Google Trends servisinin kullanımı basitçe bu şekilde oluşuyor.

Google Trends nedir gibi soruları bu içeriğimizde cevaplamaya çalıştık. Sizde bu servisi kullanarak trend aramaları ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu