İnternet

Google My Business Nedir? İşletmeler İçin My Business Neden Önemli?

İşletmeler için yerel aramalarla ilgili olarak büyük bir gelişme sağlayan Google My Business, yerel bilgiler için önemli bir çözüm sağlamakta. Bu yüzden arama motorlarının etrafında yer alan ve bu konuda büyük bir ihtiyaca cevap yaratan işletme seçenekleri için tek bir tıklama yeterli olabilir. Peki ama nedir bu Google My Business hizmeti? Gelin bu konuya yakından göz atalım. En yakın spor salonu, en erişilebilir kuru temizleyici, en yakın kırtasiye dükkanı vb. insanlar aradıkları her şey için Google’a güveniyor. İşletmelerin sayfalarını Google araması için optimize etmelerinin nedeni işte tam olarak bundan kaynaklanmaktadır. İşiniz ne kadar “aranabilir” olursa, potansiyel müşterileri size yönlendirme şansı o kadar artar.

Neyse ki, bu büyük ölçekli işletmelerle sınırlı bir özellik değil. Google My Business sayesinde, yeni başlayanlar bile insanların kendilerini bulmasını kolaylaştırmak için çevrimiçi profillerini oluşturabilir. Büyük ya da küçük bir işletme olun fark etmez, bu yazıda sizi Google My Business ile tanıştıracağız ve neden Google My Business kullanmalısınız adım adım bunu işleyeceğiz.

Google My Businnes nedir?

Google My Business Nedir? İşletmeler İçin My Business Neden Önemli? 1

Özellikle işletmelerle ilgili yeni nesil çalışmaları ve beklentileri ön plana çıkaranlar için detay yaratan bu hizmet, farklı olanı da kendi içinde büyütüyor ve bizlere ulaştırmaya devam ediyor. Hizmete aşina olmayanlar için Google My Business (veya GMB) kısaca, yerel işletmelerin çevrimiçi olarak tanıtımına yardımcı olmak için tasarlanmış ücretsiz bir internet tabanlı hizmettir. İşletme sahiplerinin Google’da çevrimiçi görünme biçimlerini yönetmelerine ve öne çıkarmasını sağlayan bir araçtır. Peki, neden Google My Business’ı kullanmanız gerekir?

Dünya nüfusun büyük bir yüzdesi Google kullandığı için bu, büyük bir kitlenin profilinizi görüntüleyebileceği ve profilinize erişebileceği anlamına gelir. Ne kadar görünür olursanız yani işletmeniz arama sonuçlarında ne kadar sık görünürse, insanların dikkatini çekme şansınız o kadar artar. Geleneksel reklamlara oranla daha yenilikçi ve pratik bir alternatiftir.

Google My Business ne işe yarar? Avantajları nedir?

Google My Business Nedir? İşletmeler İçin My Business Neden Önemli? 2

Özellikle avantaj olarak işletmelerin müşterilerine ulaşma konusunda büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Genel olarak online görünürlükleri artıracak ve bu sayede çok daha rahat avantajlara erişmiş olacaksınız. İnsanlar yol tariflerini, iletişim bilgilerini, yorumları ve daha fazlasını ararken karşılarına hep Google My Business hesapları çıkar. Bu yüzden şimdi Google My Business’ın yerel işletmelere sunduğu avantajlara bakalım.

  • GMB, haritalarda ve yerel listelerde daha aktif görünmenizi sağlayacak
    • Özellikle bir aramada haritalar üzerinde şirket olarak görünmek, size o noktada insanların çok daha hızlı gelmesini sağlayacaktır. Google’da bir yeri aradığınızda, görünürlüğü yüksek haritayı ve sayfanın hemen üstünde görünen işletme adlarının listesini fark ettiniz mi? Buna yerel liste denir. Yerel liste, Google arama sonuçlarının birinci sayfasında herhangi bir Google kullanıcısının, sorgusunu yazdıktan sonra ilk göreceği şeydir.
  • İnsanların işletmenizle ilgili yorum yapmasını sağlar
    • Özellikle arama sıralamaları söz konusu olduğunda, müşteri incelemelerinin gücünü asla hafife almayın. Moz tarafından yapılan bir başka araştırmaya göre, çevrimiçi incelemelerin, arama motorlarının sonuç sıralamasının %10’unu oluşturduğu düşünülüyor.
  • İşletmenize faydalı bilgiler sunmaktadır
    • GMB işletmeniz için yararlı bir araçtır. Sadece ürün veya hizmetinizi tanıtmakla kalmaz, aynı zamanda pazarı anlamanıza da yardımcı olur. Bunu yapmak için çeşitli görüntüleme, arama sonuçları, etkileşim gibi detayları ön plana çıkarır ve bu durum da herkese göre bir çalışma sağlamış olur.
  • Ücretsiz ve kullanımı da oldukça kolaydır
    • Özellikle Google bandında bu tarz ürünlerin ücretsiz sunulması büyük bir kalite detayı yaratacaktır bizlere. Zira bir ürün ne kadar yararlı olursa olsun, aşırı maliyetliyse, pratik değilse ve kullanımı zorsa, çoğu kişi için bir şey ifade etmeyecektir. Neyse ki, Google My Business söz konusu olduğunda durum böyle değil. Bu verimli aracın kullanımı kolaydır ve ücretsizdir. Bu nedenle yeni başlayanlar bile işlerini tanıtmak için bu aracı kullanabilir. Profilinizi oluşturmak ve doğrulamanız yalnızca birkaç saatinizi alır.

Google My Business Nedir? İşletmeler İçin My Business Neden Önemli? 3

Bu şekilde bir uygulama kullanımına hemen dahil olabilirsiniz. Bunun için Google My Business üzerinde oturum açmanız ve ardından işletme adınızı doğrulamanız yeterli olacaktır. Sonrasında Google tarafından yapılacak olan yönlendirmelere uyarak arayışlarınıza hızlı çözümler bulabilir ve kendinizi de bu noktada ön plana çıkarabilirsiniz. Daha fazla zaman kaybetmeden göz atarsanız hızlı bir şekilde işlerinizin çözüleceğini görebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu