E-PostaE-Ticaretİnternet

E-Mail Marketing Nedir? Avantajları Nelerdir?

İnternetin önemli bir hale geldiği bu dönemlerde e-mail marketing nedir, sizlere açıklamak istiyoruz. Farklı bir pazarlama stratejisi arıyorsanız, bu stratejiyi tercih edebilirsiniz.

Teknoloji, bizlere çok sayıda imkân tanıyor. İnternetinde gelişimiyle birlikte günümüzde birçok şey çok daha kolay hale geldi. Birçok kişi e-ticaretin ne kadar önemli olduğunun farkında. İşte bu yüzden, e-ticarete destek olacak bazı pazarlama stratejileri de büyük önem taşıyor.

E-mail pazarlama, aslında önemli bir pazarlama stratejisi olarak gösterilebilir. Bu yöntem sayesinde e-postalar aracılığıyla kendinize büyük bir kitle oluşturabilirsiniz. E-posta pazarlamanın bazı önemli avantajları da mevcut. Örneğin, bu pazarlama stratejisinin maliyeti oldukça düşük olduğu için ticaret yapanlar için büyük faydalar sağlayabiliyor.

E-mail Marketing Nedir? Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-e-mail-marketing-avantajlari-e-mail-pazarlama

E-ticaretin önemi her geçen gün daha da artıyor. Markalar, yeni müşteriler bulmak için birçok farklı pazarlama tekniği kullanıyorlar. E-mail marketing, aslında mail aracılığıyla yapılan bir pazarlama tekniği olarak tanımlanabilir. E-posta yoluyla daha fazla satışa ve müşteriye ulaşma, hizmetleri tanıtma ve yeni kitleye ulaşma gibi yöntemler e-posta pazarlamaya dahildir.

Örneğin, mail yoluyla markanızın tanıtımını yapmanız, bir e-posta pazarlama olarak tanımlanabilir. E-mail pazarlamanın en kullanışlı ve basit pazarlama tekniklerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden, bu yöntem günümüzde şirketler tarafından sıkça tercih ediliyor. E-postanızı açtığınızda birçok farklı ürün tanıtımı veya kampanya mailiyle karşılaşabilirsiniz. İşte bunlara tam olarak e-posta pazarlama deniyor.

E-Mail Marketing’in Avantajları Nelerdir?

hostixo-blog-e-mail-marketing-nasil-yapilir-mailing-ornekleri

E-mail marketing, günümüzün en avantajlı pazarlama tekniklerinden birisi. Bu tekniğin bazı dezavantajları da mevcut. Ancak, avantajlarının dezavantajlarına kıyasla oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Gelin bazı avantajlarını birlikte öğrenelim.

Düşük Maliyetlidir

Normal şartlarda pazarlama teknikleri şirketlere yüksek maliyetlere mal olur. Ancak, e-posta pazarlama diğer tekniklere göre oldukça düşük maliyetlidir. Oldukça etkili olan bu yöntem, düşük maliyeti sayesinde sıkça tercih edilmektedir.

Zamansızdır

Müşteri kitlesine ulaşmak tek taraflı yapılacak bir şey değildir. Normal şartlarda ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak için karşı tarafında müsait olması gerekiyor. Ancak, e-posta pazarlamada zaman çok büyük bir problem değildir. Çünkü, müşterilere istediğiniz zaman mail gönderebilirsiniz. Müşteriler, gönderdiğiniz mailleri müsait olduklarında okuyabilirler.

İstemeyen Kişiler Abonelikten Çıkabilir

E-posta pazarlamadan hoşnut olmayan kişiler, genellikle bültenden çıkma seçeneğine sahiptir. Yani kullanıcılar, istemedikleri mailleri almak zorunda kalmazlar. Bu seçenek sayesinde kullanıcılar e-posta pazarlamaya daha olumlu yaklaşmaktadır.

Birçok Farklı Şekilde Düzenlenebilir

E-posta pazarlama mailinde kullanacağınız tasarımı ve içerikleri nasıl hazırlayacağınız tamamen size kalmış bir şeydir. Mail içeriği birçok farklı şekilde düzenlenebilir ve böylece potansiyel müşterilere daha kolay ulaşılabilir. Örneğin, insanların ilgisini çekmek için birbirinden şık tasarımlar kullanılabilir.

E-mail Marketing Örnekleri

E-mail marketing konusunda daha fazla fikir sahibi olmanız için bazı örnekler vermek istiyoruz. Bazı satış pazarlama mail örnekleri aşağıdaki şekilde oluşuyor.

Mailing Örnekleri

Miles&Smiles Instagram Tanıtımı

Bu örnekte, Miles&Smiles Instagram hesabı tanıtımı yapılıyor.

hostixo-blog-e-mail-marketing-nedir-e-mail-marketing-ornekleri-miles-smiles

Disney+ Yılbaşı E-posta Kampanyası

Bu örnekte ise Disney Plus, yılbaşı için özel bir e-posta pazarlama maili hazırlamış.

hostixo-blog-e-mail-marketing-nedir-e-mail-marketing-ornekleri-disneyplus

E-Mail Marketing Nasıl Yapılır?

Yazımızda son olarak e-posta pazarlama nasıl yapılır konusundan bahsetmeye çalışacağız. Ancak, bu konuda fazla kafanızın karışmasını istemiyoruz. Bu yüzden, bu konuyu olabildiğince anlaşılabilir ve kısa bir şekilde açıklamaya çalışacağız.

Hedef Kitlenizi Belirleyin

İlk etapta e-posta pazarlamayı neden kullanmak istediğinizi tam olarak kararlaştırın. Daha sonra hedef kitlenizi doğru bir şekilde belirlemeniz gerekiyor. Eğer hedef kitlenizin dışına çıkarsanız, yeni müşteriler kazanmaktan çok kayıplarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, bu tür senaryolarda olumsuz geri dönüşler alma olasılığınızda artacaktır. Hedef kitlenizi doğru bir şekilde belirledikten sonra diğer adıma geçebilirsiniz.

Mail İçeriğini Oluşturun

Hedef kitlenizi belirlediyseniz, artık e-posta pazarlama için bir mail içeriği oluşturmanız gerekiyor. Yani müşterilere göndereceğiniz mailin içeriğini hazırlamalısınız. Maili hazırlamadan önce profesyonel firmaların reklam maillerine göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece ne yapmanız gerektiğini daha rahat anlayabilirsiniz.

Mail içeriğini hazırlarken birçok konuda dikkatli olmanız şart. İlk olarak, mail içeriğine neler eklemeniz gerektiğini araştırmalı ve hedef kitlenize göre düzenlemeler yapmalısınız. Ayrıca, maildeki mesaj içeriğinde gerçek bilgilendirmeler yer almalı ve konu başlıkları düzgün bir şekilde kullanılmalıdır.

Mailde kullanacağınız bir poster vb. bir tasarım varsa, bu tasarımı olabildiğince özenli bir şekilde hazırlamalısınız. Bunların yanı sıra, maile ekleyeceğiniz bağlantıların güvenli ve içerik ile uyumlu olmaları şart. Kullanıcılar, bu bağlantıya tıkladıklarında içerikle uyumlu sayfalara bağlanmalılar.

Aksi takdirde, potansiyel müşterilerinizin gözünde güven kaybı yaşayabilirsiniz. Örneğin, içerikte bir bedava hizmetten bahsediliyorsa, kullanıcılar maildeki bağlantıya tıkladıklarında bahsedilen bedava hizmete yönlendirilebilirler.

Her Şeyi Test Edin

Yukarıdaki tüm adımları özenle uyguladıktan sonra mail içeriğini dikkatli bir şekilde test etmeniz doğru olacaktır. Eğer test sonucunda herhangi bir problemin olmadığını düşünüyorsanız, artık geriye son bir adım kalmış demektir. Elinizdeki toplu mail listesine hazırladığınız maili göndererek sizde e-posta pazarlamaya katılabilirsiniz.

Bu kısımda son olarak, gönderdiğiniz maillere abonelikten çık seçeneği eklemeyi unutmamanızı hatırlatmak istiyoruz. Böylece, kullanıcılar istedikleri zaman mail aboneliğinden çıkabilirler. Bu da olumsuz geri dönüş alma ihtimalinizi düşürecek ve kullanıcı memnuniyetini arttıracaktır.

E-mail marketing, e-ticaret gibi fazlasıyla emek ve dikkat isteyen bir konudur. Bu yüzden, e-posta pazarlama yapmadan önce olabildiğince araştırma yapmak yararınıza olacaktır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu