cPanel

cPanele Nasıl Giriş Yapılır ? cPanel Giriş Portu Nedir ?

cPanele nasıl giriş yapılır ve cpanel giriş portu nedir ? soruları hosting kullanıcılarının hep merak ettiği konular olmuştur. Bizde bu makalemizde sizleri bu konuda aydınlatacağız.

Linux tabanlı grafik arabirimi olan cPanel, sunucu yönetimini ve web site kullanımını kolaylaştırmak için kullanılan çevrimiçi kontrol panelidir. cPanel, alan adlarını yönetmenize, web siteleri yayınlamanıza, e- posta oluşturmanıza ve daha birçok işlemi yapmanıza olanak tanır.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en popüler kontrol panellerinden biri olan cPanel, çoğu web hosting firmaları hosting paketinin içinde müşterilere cPanel tedarik ederler.

cPanel iyi arayüze sahiptir. cPanel denilen kullanıcı arayüzü ve Web Host Manager (WHM) adı verilen sunucu yönetimi arayüzü. cPanel, kullanıcıların internet sitelerini yönetmelerini sağlar ve hosting sağlayıcılarına sunucuyu yönetmek için araçlar sunar.

cPanel Nedir ? cPanele Nasıl Giriş Yapılır ? Hostixo cPanel Lisansları

CPanel’e Nasıl Giriş Yapılır

cPanele giriş yapmak için tarayıcınızın adres çubuğunu kullanabilirsiniz. İnternet sitesini yazıp iki nokta üst üste yazıp 2038 yazın. cPanelinize erişim https://seninsiten.com:2083 bu şekilde görünecektir.

Web site adresinizden sonra ” / ” yapıp cpanel yazarak cPanel’inize giriş yapmanız mümkündür. CPanel hesabınıza giriş yapmak için bu yöntemi kullandığınızda, şu şekilde görünür: https://seninsiten.com/cpanel.

Eğer yeni bir web sitesine sahipseniz ve DNS kayıtları sunucuda yer almıyorsa,  IP adresinizi bunun yerine kullanabilirsiniz. CPanel’inize IP erişmek şu şekilde olacaktır: https: //10.10.10: 2083.

CPanel arayüzünü farklı bir dilde kullanacaksanız eğer cPanel giriş ekranının altında bulunan listeden dilinizi ayarlayabilirsiniz.

Ayrıca cPanel sayfanıza yer işareti koymanız daha sonra sayfaya kolayca tekrar girebilmeniz için yararlı olacaktır.

cPanel giriş ekranını açtıktan sonra kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin ve Giriş Yap butonuna tıklayın. Daha sonra bütün ayarları göreceğiniz internet sitesi kontrol panelinize yönlendirileceksiniz.

cpanele nasıl giriş yapılır
cpanele nasıl giriş yapılır

cPanel’in Kullanımı Nasıldır?

cPanel ile çoğu web barındırma işlemi kısa bir süre içinde herhangi bir sorun yaşanmadan yapılır. cPanel gibi bir seçenek olmasaydı eğer tüm işlemler tek tek komut verilerek gerçekleşecekti.  Bu durum emek ve vakit kaybının yaşanmasına sebep olacaktı. Ayrıca cPanel uygulaması ile tüm işlemler basit bir şekilde kontrol edilmektedir.

cPanel’in kurulumu otomatik ve hızlıca gerçekleşmektedir. Kullanımı ise son derece basittir. cPanele girildiğinde, ilk olarak çok sayıda görsel karşımıza çıkar. Bu görsellerin altında ise açıklamalar yer alır. Görsellere ya da yazılara tıklanarak, işlem içeriklerine ulaşmanız mümkündür.

cPanel’in hostingin kullanımının basit olması ve Türkçe dil desteği sağlaması en önemli avantajıdır.

Cpanel İle Ne Yapılır?

Site ve sistem ayarlarını kolayca yapmanızı sağlayan Cpanel aşağıda bahsettiğimiz ayrıcalıkları sağlar.

  • Web sitenizin adresine özel e-posta hesabı açarak yönetebilirsiniz.
  • Web site dosyalarınızı yükleyerek yönetimini kendiniz yapabilirsiniz.
  • Veritabanı kurulumu ve phpmyadmin erişimi sağlamaktadır.
  • CMS sistemleri (Wordpress, forum vb) tek tıkla kurulur.
  • Yedekleme yapabilirsiniz ayrıca var olan yedekleri yükleyebilirsiniz.
  • Web sitenizin trafiğini görmenizi sağlar.
  • Web sitenize SSL kurma işlemleri yapmanıza olanak tanır.
  • Subdomain domain, yönlendirme ve park işlemleri yapmanızı sağlar.

Hostixo cPanel Lisansları

Hostixo, cPanel Inc. firmasının Türkiye’deki sayılı resmi çözüm ortağı firmalarından biridir. Sağlanan bütün lisanslar orijinaldir ve cPanel markası tarafından güvendedir.

cPanel yazılımı sayesinde web sitesi sahipleri basit bir şekilde e-posta hesapları, veritabanları,güvenlik  uygulamalar ve FTP hesaplarını kendi web sitenizin her yönünü kontrol etmeniz mümkündür.

Dil seçenekleri bulunan WHM Panel sayesinde cPanel hesabınızı kolayca yönetebilirsiniz. WHM panel ile hesap oluşturmanız, paket oluşturmanız veya silmeniz gibi yönetici seviyesinde işlemler yapmanız da mümkündür. Panelin sizler için sunduğu en önemli avantaj ise yedek yüklemek ve farklı sunuculardan hesap transferi yapmadır. Transfer özelliği sayesinde farklı firmada bulunan bir hesabınızı root yetkisini kullanarak basit bir şekilde kendi sunucunuza taşımanız mümkündür. Ayrıca yedekleme zamanları tanımlayarak otomatik sunucunuzu yedekleyebilirsiniz.

En İyi Hostixo cPanel Lisansları

Şimdi sizlere Hostixo’nun web kullanıcıları için sunmuş olduğu cPanel lisans paketlerinin bazılarından bahsedeceğiz.

VPS / VDS / Cloud Sunucu cPanel Lisansları

cPanel Admin Cloud: hesap sayısı 5, Lisans türü VPS-VDS -Cloud, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 18 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

cPanel Pro Cloud: hesap sayısı 30, Lisans türü VPS-VDS -Cloud, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 27 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

cPanel Plus Cloud: hesap sayısı 50, Lisans türü VPS-VDS -Cloud, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 35 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

cPanel Premier Cloud 100: hesap sayısı 100, Lisans türü VPS-VDS -Cloud, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 42 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

cPanel Premier Cloud 300: hesap sayısı 300, Lisans türü VPS-VDS -Cloud, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 78 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

cPanel Premier Cloud 500: hesap sayısı 500, Lisans türü VPS-VDS -Cloud, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 114 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Dedicated cPanel Lisansları (Fiziksel Sunucu)

CPANEL PREMİER METAL 100: hesap sayısı 100, Lisans türü Fiziksel Sunucu, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 42 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

CPANEL PREMİER METAL 200: hesap sayısı 200, Lisans türü Fiziksel Sunucu, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 60 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

CPANEL PREMİER METAL 300: hesap sayısı 300, Lisans türü Fiziksel Sunucu, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 78 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

CPANEL PREMİER METAL 400: hesap sayısı 400, Lisans türü Fiziksel Sunucu, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 96 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

CPANEL PREMİER METAL 450: hesap sayısı 450, Lisans türü Fiziksel Sunucu, İşletim sistemi Linux olan cPanel lisansına ayda sadece 105 $ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

cPanel Nedir ? cPanele Nasıl Giriş Yapılır ? Hostixo cPanel Lisansları başlıklı yazımız ile ilgili aklınıza takılan sorularınızın yanıtını alabilmeniz için veya öneride bulunabilmeniz için aşağıda yer alan yorumlar kısmını kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dilerseniz daha önce bloğumuzda paylaştığımız Web Sitesini Mobil Uyumlu Hale Getirme – 6 İpucu başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu