İnternet

İnternet Üzerinden Para Kazanma Yolları – 25 Yöntem

Günümüzde herkesin sıklıkla aradığı konulardan internet üzerinden para kazanma yolları ile sizde ek gelir elde edebilirsiniz. Düzenli geliri olanlar ya da işsiz kalanlar için bu tarz gelir kapıları sayesinde yan ya da ana gelir kapınızı açabilirsiniz. Bu yolları araştıranların çoğu ya işinden memnun değil ya da kazancı yetersiz kalıyordur. Konu ile ilgili yaptığınız araştırmalar sizi bu yazıya, yani doğru yere getirdi.

İnternet Üzerinden Para Kazanma Yolları

Günümüzde internet kullanıcıları ve internet üzerinden para kazanma yolları hızlı bir ivme ile artmaktadır. Pek çok kişi gerçekten para kazansa da piyasada kötü niyetli dolandırıcı pek çok insan da bulunmaktadır. Dolayısı ile bu tarz araştırmalar yaparken güvenilir kaynakları kullanmalı ve yatırım ya da zamanınızı buna göre ayarlamalısınız.

Sizler için 30 adet gerçekten doğrulanmış ve denenmiş, güvenilir internetten para kazanma yollarını derledik. Bu yollardan kendinize ve zaman planlamanıza uygun yolları deneyerek getirisi sizin için en iyi olanı bulmanızı öneririz.

Blog Sitesi veya Web Sitesi ile İnternetten Para Kazanmak

Aslında bu yöntem pek çok insanın ve bilgi sahibi olan internet kullanıcılarının tercih ettiği yollardan birisidir. Orta uzun vadede ufak yatırımlar ve biraz zaman ayırma ile bir web sitesi kurup, içerikleri girerek bunun sonucunda başta Adsense olmak üzere, sponsorluklar ve alternatif gelir kapıları sayesinde para kazanmak mümkün.

Blog Sitesi veya Web Sitesi ile İnternetten Para Kazanmak
Blog Sitesi veya Web Sitesi ile İnternetten Para Kazanmak

Bir web siteniz olsun istiyorsanız Hostixo‘nun uygun hosting paketleri ile hemen bir site sahibi olabilirsiniz.

Bir web sitesinden nasıl para kazanılacağı hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edin.

Blog Sitesinden Para Kazanmak

Pek çok insanın bu konuyu düz içerik yazmak ve gönderi paylaşmak olarak algıladığı blog siteleri aslında çalışma şekli olarak tam olarak böyle işlememektedir. İçerikleri seçerek, okurların ilgisini çekecek şekilde ve zengin metinlerle bezenmiş yazılar hem bilgilendirici olacak hem de referans yazı özelliği kazanacaktır.

Doğru yaklaşım ile kullanıcılarını analiz eden, okuyucularının beklentisini görerek ona göre içeriklerini renklendiren yazarlar, kısa sürede blog sitelerini başarıya kavuşturacak ve başarıyı elde edecektir.

Yazı yazılacak sektörü seçmek ve uygun içerikler üretmek sizin ilgi alanınıza göre değişkenlik gösterecektir. Sizler için blog sitesi açılabilecek bir kaç kategoriyi derledik.

  1. Sağlık, kadın, insan ilişkileri, hobi, sağlık, yemek gibi alanlar
  2. Teknoloji, finans, bilişim, eğitim gibi özel alanlar
  3. SEO ve Web tasarım eğitimleri
  4. Ya da ilgi alanınız olan herhangi bir alanda referans olabilecek en iyi kaynağı oluşturabilirsiniz.

Doğru ve ilgi alanınızın olduğu kategoriyi seçtikten sonra sitenizi başarıya eriştirdiğinizde gelir kapılarınız zaman içinde açılacaktır.

  • Ücretli tanıtım yazıları ve reklamlar
  • Kendi hizmetlerinizin satışı
  • Adsense geliri
  • Ürün satışı ortaklığı

Gibi yöntemler ile gelir elde etmeniz mümkün.

E-ticaret Sitesi ile Paza Kazanmak

Son dönemde internetten alış verişin artması ile ihtiyacın arttığı bir sektördür e-ticaret. Bir internet sitesi üzerinden online ödeme, kapıda ödeme gibi yöntemler ile ürün satışının yapıldığı sitelere e-ticaret siteleri denir.

Wordpress ya da Joomla alt yapısının sıklıkla kullanıldığı bu siteler sayesinde kolayca kredi kartı entegrasyonu ve online ödeme sistemleri kullanılabilir. Bu sayede bir ürün satmak ve e-ticaret yapmak internetten para kazanma yolları içinde kendine yer bulmaktadır.

Bu tarz sitelerde 2 farklı ürün grubu satılabilir. Bu ürünlerin içerisinde kendinize uygun yöntemi seçerek gelişiminizi sağlayabilirsiniz.

  1. Fiziksel bir ürünü satmak
  2. Eğitim seti vb. fiziki olmayan ürünleri satmak

Yukarıdaki gruplardan birini seçerek kendinize en uygun e-ticaret sitesini kurabilirsiniz. Fiziki ürünlerin kargolanması, depolanması vb işlemlerin yanı sıra fiziki olmayan ürünlerin müşterilere teslimi gibi işlemleri koordine etmeniz gerekmektedir.

Dijital Eğitim Sınıfları Kurun

Günümüzde artık eğitim de uzaktan yapılmakta ve çoğu insan zamansızlık ve yoğunluktan ötürü online eğitim veren yerleri tercih etmeye başlamıştır. Özellikle pandemi süreci ile beraber oldukça yaygınlaşan online eğitim sistemleri, internetten para kazanmak için oldukça uygun bir yöntem olabilir.

Wordpress sistemi içerisinde pek çok online eğitim eklentisi bulunmaktadır. Bu eklentiler sayesinde ders dokümanları, video eğitimleri ve pek çok ders materyelini paylaşabilirsiniz.

Üyelik Sistemi Siteleri ile Para Kazanın

Üyelik sistemi ve bu sisteme bağlı olarak paylaşımların yapıldığı platformlar son zamanlarda oldukça ilgi çekici olmaya başladı. İnsanlar sevdikleri ve okumaktan keyif aldıkları içeriklere erişmek için üye oldukları bu sistemler sayesinde belirli bir kitleye hitap edebiliyorlar.

Bu tarz sitelerde kişilerin üye olması için cezbedici teklifler, fırsatlar ve ya özel indirimler yer almaktadır. Ziyaretçilerde bu teklifleri değerlendirmek için üye olurlar. Bu üyelikler size bir üye havuzu ve bir kitle kazandırır. Bu kitleri yaratıcılığınız ile kullanmak size kalmış bir durum.

Hizmet Satışı Siteleri

Web sitesi üzerinden bir hizmetin satışını yaparak gelir elde edebilirsiniz. Uzmanlık alanınıza göre pek çok alanda satış yapmanız mümkün. Eğitim vermek, uzmanlık gerektiren bir işin satışını yapmak ya da anahtar teslim projelerin teslimi gibi pek çok işi artık internet siteleri üzerinden pazarlamak mümkün.

İş Bulma İş Arama Siteleri Kurmak

Gelir elde etmek için çalışmak isteyen pek çok insan mevcut. Bu kitleye hitap etmek ve onları aradıkları iş ile buluşturmak, işçi ya da çalışan arayanlar için de aradıklarına ulaşmak için bir buluşma noktası kurabilirsiniz. Bu sayede amacına uygun web sitelerinde iş verenler ve iş arayanlar buluşarak hem kendilerine hem de size fayda sağlayabilirler.

Dilerseniz oluşturulacak profillerden ücret alabilirsiniz, ya da işçi arayanların portföydeki özgeçmişlere ulaşması için ücret talep edebilirsiniz. Bu sayede herkes istediğini alacaktır.

Sitenizi ciddi manada trafik elde eden bir site haline getirdiğinizde elinizde kullanılması kaçınılmaz olan bir kaynak olacaktır.

Dizinler ya da Firma Rehberleri ile Kazanç Sağlamak

Firmaların web siteleri, kuruldukları anda tanınmak için firma rehberleri ve dizinleri kullanırlar. Bu tarz siteler hem SEO çalışmaları adına hem de tanınmak için oldukça kullanışlıdır. İnternetten Para Kazanma için pek çok bu şekilde girişim mevcuttur.

Online dizinler iş ve işçi bulma siteleri gibi çalışmaktadır. Site kuran kişiler firmalarını buraya kaydederek hem backlink kazanmış olurlar hem de potansiyel müşterilerin kendilerine bulmaları için ilan vermiş gibi olurlar. Otoritesi yüksek bir dizin ya da firma rehberi, elinizdeki en güçlü gelir kapılarından biri olabilir.

Firmaların size kayıt olabilmeleri için ücret talep edebilir, müşterilerin firma bilgilerini görebilmeleri için üyelik sistemi kurabilirsiniz.

Başta belirttiğimiz gibi bu tarz siteler sadece backlink sağlamazlar, aynı zamanda sitelere potansiyel müşteri trafiği de gönderirler. Bu sayede uygun paketler oluşturarak internetten kazanç elde edebilirsiniz.

Web Sitesi Satışı Yaparak Kazanç Elde Etmek

Belirli bir yere getirdiğiniz web sitelerini satışa çıkartarak güzel gelirler elde edebilirsiniz. Özellikle belli oranda gelir getiren web siteleri mevcut aylık getirilerinin 12 ile 35 katına kadar satılabilmektedir.

Dolayısı ile bu şekilde yüksek rakamlar kazanmak mümkündür. Tabi ki bu durum için belli bir seviyeye gelmiş bir web sitenizin olması gerekmektedir. Bunun için de zaman ve emek gereklidir.

Site satışını doğrudan etkileyen faktörler vardır. Yani yeni bir alan adı ile açılmış site çok ucuza satılabilir. Ancak aşağıdaki özelliklere göre sitenizin değerine değer katılabilir.

  1. Site ve alan adınızın yaşı
  2. Alan adınızın otoritesi
  3. Sitenize gelen günlük ziyaret
  4. Sitenizin size getirisi (aylık)
  5. Gelirlerin çeşitleri
  6. Gelirlerin düzneliliği
  7. Sitenin büyüme oranı

Bu tarz başlıklar altındaki verilerin iyiliğine göre çok yüksek rakamlarda satışlar yapılabilir. Web sitesi satışı ile para kazanmak başta belirttiğimiz gibi emek ve zaman isteyen bir girişimdir.

İnternet Üzerinden Para Kazanma
İnternet Üzerinden Para Kazanma

Web Sitesi Olmadan İnternetten Para Kazanmak

İnternetten para kazanmak için illa web sitesine ihtiyacınız yok. Piyasada pek çok site size kazanç kapısı olmak için beklemektedir. Bu başlık altında da sizlere web sitesine ihtiyaç olmadan nasıl internetten kazanç elde edebileceğinizden bahsedeceğiz.

Kindle Kitapları Yayınlamak

Artık eski usül kitap bastırarak yazar olma devri bitti. Günümüzde yazar olmak için bir bilgisayar ve internet yeterlidir. Üstelik baskı maliyetleri ile uğraşmanıza bile gerek yok. Kişisel yayıncılık döneminde herkes bir yazar olabilir.

Eğer bu konuda yeteneğiniz varsa ve kendi yazdığınız kitapları yayınlamak istiyorsanız Kindle tam size göre bir platform. Ancak bu platformda kitabınızın tanıtılması ve satışının ivmelenmesi için yapılacak çalışmalardan siz sorumlusunuz. Bu ekstra işlemleri siz hallederseniz yüzde 70 oranında bir gelir elde etmeniz mümkün.

Kitap yazarak gelirinizi artırmak için bazı adımları izlemeniz mutlaka gereklidir.

  1. Kitap piyasasını takip ederek ilgi çeken yayınları bilmek
  2. Mümkün olabilecek en iyi içeriği üretmek ve okuyuculara ulaştırmak
  3. Kaliteli kapak ve sayfa tasarımları ile kitabınızın kalitesini artırmak
  4. Seri kitaplar yayınlayarak okuyucuları kendinize bağlayabilirsiniz

Eposta Marketing

Günümüzde her yere kayıt olurken e-posta adreslerini kullanıyoruz. Sitenizin iyi bir trafiği ve ziyaretçi potansiyeli varsa bu potansiyeli ziyaretçilerinizin sitenize bir şekilde mail adresini bırakmasını sağlayarak eposta marketing yapabilirsiniz. Eposta marketin genel olarak gerçek kullanıcıların mail adreslerinin ihtiyacı olan işletmelere reklam amacı ile satılması ya da tanıtımın bizzat sizin tarafınızdan yapılmasıdır.

Bu tarz bir reklamcılık ile kısa sürede doğru müşterilere ulaştığınızda çok iyi kazanç elde edebilirsiniz. İnternetten para kazanma yolları içinde yine sıklıkla kullanılan bir yöntemdir.

Freelance Çalışma Sitelerinde Yeteneklerinizi Pazarlayın

Çok iyi bir makale yazarı mısınız? Ya da seslendirme mi yapıyorsunuz? Animasyonlar hazırlama konusunda yeteneğiniz mi var? Bir iş verene bağlı oladan kendi adınıza çalışma şekli olan freelance çalışma günümüzde özellikle bilişim sektöründe oldukça yaygındır.

Ülkemizde de SadeceOn tarzı pek çok freelance çalışana yönelik site mevcuttur. Bu sitelerde yeteneğinizi pazarlayarak müşteriler bulabilir ve bu yolla küçük komisyonlar karşılığında para kazanabilirsiniz

Bu tarz platformlarda başarı elde edebilmek için müşterilerinize karşı çözüm odaklı olmalı, hizmetinizi en iyi şekilde vermeli ve geniş bir hizmet skalasına sahip olmalısınız. Hizmet sayfanızda verdiğiniz hizmetlerin tamamı için ayrı ve ilgi çekici görseller kullanarak pek çok kişinin ilgisini çekebilirsiniz.

Domain Ticareti / Domain Al Sat İşlemleri

Web sitesi alım satımından sizlere detayları ile bahsettik. Peki sadece domain alarak gelir elde etmek nasıl olabilir?

Dünya üzerinde pek çok web sitesi ve pek çok alan adı bulunmaktadır. Bu alan adlarının bir kısmı web sitesi halinde değildir ve emekliliklerini beklemektedir. Ancak kullanılmayan ya da ilgisizlikten boşa düşmüş kaliteli, sektörel ve az kelimeli, ilgi çekici alan adlarını satın alarak başkalarına satabilir, bu sayede kazanç elde edebilirsiniz.

Alan adı alım satımında önemli nokta alınacak alan adını geçmiş sicili temiz olmalı ve spam skoru olmamalı ya da düşük olmalı. Bunun yanı sıra opsiyonel olarak alan adı otoritesinin yüksek olması satışı kolaylaştıracak kriterlerden birisidir.

Alan adı ne kadar eski tarihte alınmışsa yani ne kadar yaşlıysa arama motorlarını gözünde o kadar değerli ve söz sahibi olur. Dolayısı ile eski alan adlarını almaya çalışmak en mantıklı hareket olacaktır.

Stok Fotorğaflar Satın

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve bunları saklıyorsanız artık değerlendirme zamanı gelmiş demektir. Sakladığınız ya da çektiğiniz fotoğraflar sayesinde gelir elde etmeniz mümkün.

Stok fotoğraflar yüklemenize ve satmanız olanak sağlayan Shutterstock ve iStockPhoto gibi siteler sayesinde gelir elde edebilirsiniz. Eğer video çekip kazanç elde etmek isterseniz VideoHive, Pond5 ve VideoBlocks sizin için en uygun siteler olacaktır.

Bu sektörde portföyünüz ne kadar büyükse internetten para kazanma yolları içinde gelir elde etmeniz o kadar kolaylaşacaktır.

Kripto Para ile Para Kazanma

Günümzüde bitcoin ve benzeri kripto paralar ile coin madenciliği oldukça yayınlaştı. Her ne kadar dünya rezervinin çoğu kullanılmış olsa bile geç kalmış sayılmazsınız. Yatırım yapmak için geç değil yani hala kazanma imkanınız var.

Kripto para madenciliği için zaman ayırmalı ve bir miktar yatırım yapmalısınız. Bu yatırımlar size bir süre sonra dönecektir. Bu yöntem ile yüksek kazançlar elde eden pek çok kişi mevcuttur.

YouTube Kanalı ile Para Kazanmak

Günümüzde en çok tercih edilen sosyal medya kanallarından birisi Youtube’dir. Herkesin kendi televizyon kanalı olması gibi düşünülebilir aslında. Bu kanallar sayesinde kendi video içeriklerinizi paylaşarak abone kazanabilir, kitlelere hitap edebilir ve bu kitleyi gelire çevirebilirsiniz.

Kısa vadede para kazandırması mümkün olmayan YouTube ile belirli bir abone sayısına ulaştığınızda Adsense yardımı ile sağlam gelir elde edebilirsiniz. Üreteceğiniz kaliteli video içerkleri ile abonelerinize hitap edebilir, onlarla etkileşime girebilir ve abone sayınızı daha da artırabilirsiniz.

İyi bir optimizasyon ile YouTube kanalları hızlı abone yükselişi sağlayabilir.

Yazılım Satışı veya Yazılım Destek Hizmeti Verebilirsiniz

Eğer yazılım dillerine hakimseniz ücret karşılığında yazılım geliştirebilir ya da yazılımsal konularda insanlara ücret karşılığında destek verebilirsiniz. Bu sektör için freelance çalışma şeklini benimseyebilir ya da bir firmada yarı zamanlı çalışma şeklini deneyebilirsiniz.

Online Özel Ders Verebilirsiniz

Zoom gibi günümüzde populerleşmiş online eğitim sistemlerinde özel dersler verebilir, alanınızda uzaktan eğitim modelleri sayesinde gelir elde edebilirsiniz. İnternette özel ders arayan ve verenleri buluşturan pek çok platform mevcuttur. Bu sayede siz de eğitmen olabilir ve online ders verebilirsiniz.

Günümüzde Skype üzerinden verilen özel derslerin saat ücreti 100 TL gibi rakamlarla satılmaktadır.

Web Sitelerini Test Edebilir ve Hatalarını Bulabilirsiniz

Web sitelerinin güvenlik açıklarını ya da tasarımsal açıklarını bularak, site sahiplerini ücret karşılığında bu hatalar hakkında bilgilendirebilir ve hataları giderebilirsiniz.

Örneğin bir web sitesinin içeriği yetersiz mi? Tasarımı kullanıcıya hitap etmiyor mu? Ya da tasarımsal bazı sorunları mı var? Bu konularda kendinizi uzman kategorisinde görüyorsanız hemen bu açık ve eksikleri site sahibine bildirerek buradan bir iş kapabilirsiniz.

Web Siteleri Kodlayabilirsiniz

Kodlama yeteneğiniz ve tasarımsal beceriniz varsa, web sitesi ihtiyacı olan insanlara site kodlayabilir ve kullanımlarına verebilirsiniz. Dilerseniz wordpress ya da joomla gibi yazılımlardan da yardım alarak anahtar teslim web site satışı işi yapabilirsiniz.

Bu işi freelance olarak rahatlıkla yapabilirsiniz. Dilerseniz bu tarz sitelere web sitesi yaptığınza dair ilanlar vererek müşterilerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz. Referanslarınızı eklemeyi unutmayın.

Sesli Kitaplara Seslendirme Yapabilirsiniz

Sesli kitap sektörü günümüzde oldukça yaygınlaşmış ve büyümesi devam eden bir sektördür. İnsanlar artık kitapları okumak yerine dinlemeyi tercih ediyor.

Sesiniz ve vurgulamalarınız yerindeyse, diksiyonunuz da kitap seslendirmeye uygunsa sizde bu sektörde kendinizi deneyebilirsiniz. Özellikle mobil platformlar için pek çok sesli kitap uygulaması ve pazarı mevcuttur.

Grafikerliği Deneyin

Grafik ve görsel anlamda yeteneğiniz varsa ya da kendinizi geliştiriyorsanız bu sektörden de kazanç elde edebilirsiniz. Photoshop ve ya Illustrator yazılımları ile logo, görsel, broşür gibi objeleri tasarlayarak müşterilerinize ücreti karşılığı satabilirsiniz. İnternetten para kazanma yolları içinde grafikerlik adına pek çok web sitesi üzerinden de görsellerinizi satmanız mümkün.

Tasarımlarınızı beğenen müşterileriniz sizden bu görselleri satın alır ve siz de kazanç elde etmiş olursunuz.

Instagram Fenomeni Olabilirsiniz

Günümüzün en çok kullanılan sosyal medya ağı olan Instagram, bünyesinde pek çok fenomeni barındırır. Sizde takipçilerinizin ilgisini çekecek içerikler üreterek sayılarını artırabilir bu sayede sponsorluk yada reklam gelirleri elde edebilirsiniz.

Büyük bir kitleye ulaşmak biraz zaman alsa da hedefinize ulaştığınızda elde edeceğiniz gelir sizi tatmin edecektir.

SEO Hizmeti Verebilirsiniz

Web sitelerinin arama motorlarında üst sıralara ulaşması işine seo adı verilmektedir. İnsanlar ve özellikle firmalar bu konuda hizmete ihtiyaç duymaktadır.

Rakipklerini egale ederek üst sıralarda yer almak ve müşterilerine daha hızlı ulaşmak için çoğu firma bu hizmeti tercih etmektedir. Oldukça derin bilgiye gereksinim duyan seo işi için önce kendinize belli bir zaman ayırmanız geliştirmelisiniz. Sabit bir yöntemi olmayan seo için herkes kendi tekniklerini geliştirebilir.

Sosyal Medya Danışmanlığı Yapabilirsiniz

Pek çok firma, sosyal medya hesaplarını müşterilerine ulaşmak ve kampanya, fiyat, yeni ürün gibi durumları duyurmak amacıyla kullanır. Ancak bazı firmalar bu hesaplarını kullanmak için yeterli zamanı bulamadıklarından hesaplar atıl duruma gelir. Bu da harcanan bir emek olabilir.

İşte burada siz devreye giriyorsunuz ve kişi ya da firmaların sosyal medya hesaplarını kontrol edebilir bu sayede gelir elde edebilirsiniz.

Onların takipçilerine ulaşmak, firma ile ilgili bilgilendirmeleri yapmak, takipçi sayılarını artırmak gibi kritik konuları çözerek yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.

Makale Yazarlığı Yapabilirsiniz

Eğer dil bilginiz ve kelime dağarcığınız yeterliyse, yazı yazmayı seviyorsanız makale yazarlığı tam size göre bir iş kolu olabilir. Çeşitli sektörlerle alakalı içerikleri siz oluşturabilir, otoriter makaleler yazabilir ve bu sayede kazanç elde edebilirsiniz.

Genel olarak 100 kelimesine bir ücret belirlenen sektörde tanıtım yazıları, haber yazıları, spor yazıları, yaşam yazıları gibi pek çok kategoride yazılar yazabilirsiniz.

Niş bir konu üzerine freelance sitelerde müşterilerinize ulaşabilirsiniz.

Sonuç

Bu yazı ile az ya da hiç yatırım yapmadan internet üzerinden para kazanma yollarını sizler için derledik. Bu yöntemlerden bir kısmı zaman bir kısmı ise bir miktar yatırım gerektirmektedir.

Bu gelir yöntemlerini ister ana gelir yöntemi olarak isterseniz ek gelir yöntemi olarak kullanabilirsiniz. Bu sayede mevcut gelirinizi artırabilir ya da kendinizi farklı bir sektörede geliştirerek ana gelirinizi buralardan elde edebilirsiniz.

Unutmamanız gereken en önemli hususu bu gelir yöntemlerini sadece günlük zamanınız geçirmek için değil tam ve layıkı ile yaparak kaliteli işlerle referanslar elde etmek için yapın. Özensiz işler sizlere baş ağrısı olarak dönebilir.

Kendinizi geliştirdiğiniz her yöntem mutlaka size gelir kapısı olarak dönecektir. Listemizin uzunluğu gözünüzü korkutmasın aksine çeşitlilik sayesinde kendinize uygun yolu bulabilirsiniz.

Eğer sizlerin de kullandığı internetten para kazanma yolları varsa bunları yorumlar kısmında detayları ile birlikte bizimle paylaşabilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu