İnternet

Err_Connection_Reset Hatası Çözümü Nedir? 6 Adımda Basit Çözüm Önerileri

Err_connection_reset hatası çözümü konusunda sizlere yapılması oldukça kolay 6 yöntem göstereceğiz.

Bu yazımızda sizlere err_connection_reset hatası çözümü nedir, hangi adımları takip ederek bu hatayı çözebiliriz, bu hatanın nedenleri nelerdir sorularına yanıt vereceğiz. Konuyu detaylı bir şekilde ele alarak sizlere kesin çözüm önerilerini sunacağız.

İnternet dünyasına girmek, sanal alemde sörf yapabilmek için çeşitli tarayıcılar ve arama motorları kullanırız. En sık kullanılan internet web tarayıcıları Internet Explore, Google Chrome ve Firefox olarak ön plana çıkıyor. Bu tarayıcılar üzerinden dilediğimiz her konuya ve bilgiye internetimizin olduğu her ortamda kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Fakat bazı durumlarda kullanıcılar hata alabiliyor ve bilgiye ulaşma amaçlarında engellere takılabiliyorlar.

Girilmek istenen web sitesine tıklanıldığı zaman bir ağ sorunu, web kesintisi veya bağlantı sorunu hatası ile karşılaşılabiliyor. İnternete girdiğimiz cihazlarla web sunucuları arasında köprü vazifesi kuran tarayıcılardan kaynaklı olabilecek bu sorunlar acil durumlarda can sıkıcı olabiliyor. Fakat basit adımlarla bu can sıkıcı durumdan kurtulmak çok basittir. Sizlere bu basit adımları tek tek göstereceğiz.

err_connection_reset hatası çözümü

Err_Connection_Reset Hatası Nedir?

İnternet tarayıcısı üzerinde gezinti yapılırken karşılaşılan bu hatanın asıl nedenini bilmek, çözümünü kolaylaştırmaktadır. İnternet tarayıcısının, erişim sağlanmak istenilen internet sitesi ile doğru bir bağlantı sağlayamadığı durumlarda err_connection_reset sorunu ile karşılaşılmaktadır. Bu sorun baş gösterdiğinde erişilmek istenilen siteye erişim sağlanamadan otomatik olarak bağlantı düşmektedir. Siteye ulaşılamıyor şeklinde bir uyarı olarak karşımıza çıkan bu sorunun basit çözüm yöntemleri bulunmaktadır.

Err_Connection_Reset Hatası Çözümü

Ulaşmak istediğiniz siteye ulaşamadığınız takdirlerde hata net olarak ekrana yansıtılmaz. Ama genel olarak Chrome ve Firefox internet tarayıcısı kullanan kullanıcılarda bu sorun görülür. Böyle bir sorunda ilk yapmanız gereken sayfayı yenilemek olmalıdır. Fakat bu çözüm olmaz ise aşağıda sizlere anlatacağımız 6 adımı yerine getirmelisiniz.

err_connection_reset hatası çözümü

1- Web Sitesinin Kontrolünü Sağlayın

Tüm sorunların çözümü aslında basit bir kontrol altında gizlidir. Bu nedenle sorunu kendinizde aramak yerine öncelikle erişmek istediğiniz web sitesinde arayın. Hedef siteye girilmiyorsa bu o siteyle alakalı bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.

Öncelikle farklı bir siteye girmeye çalışın. Eğer farklı siteye erişim sağlıyorsanız sorun hedef sitenizle alakalıdır. Farklı tarayıcılardan da denediğinizde hedef siteye ulaşılamıyorsa sorun kesinlikle site ile alakalı bir durumdur. Aksi takdirde tarayıcınız ile ilgili bir problem bulunmaktadır.

2- Tarayıcı Geçmişini ve Çerezleri Temizleyin

Web tarayıcılarının bir özelliği girdiğimiz ve erişim sağladığımız tüm web sitelerini veri tabanlarında depolamaktır. Bu depolama çok fazla olduğu zamanlarda hafıza sorunu yaşanabilmektedir. Ayrıca geçmişteki veriler ile güncel veriler erişim sağlamak istediğiniz sitenin verileri ile uyuşmayabilir. Bu durumlarda da err_connection_reset sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tarayıcı geçmişinizi temizleyin ve daha sonra tekrardan hedef siteye erişim sağlamaya çalışın.

err_connection_reset hatası çözümü

3- Proxy Ayarlarını Kontrol Edin

Bir diğer err_connection_reset hatası çözümü ise Proxy ayarları ile ilgilidir. Bilgisayara yüklenmiş olan herhangi bir uygulamanın Proxy ayarlarını değiştirmesi olası bir durumdur. Böyle bir durumda ise erişim sağlamak istediğiniz sitelere giremeden bağlantı sorunu yaşayabilirsiniz. Bu nedenle Ağ ve İnternet Ayarları bölümüne giderek Proxy ayarlarına ulaşım sağlayın. Ardından bu bölümde ayarları otomatik algıla seçeneği ile kaydederek kapatın.

4- Winsock Katalog Girişlerini Temizleyin

Err_connection_reset hatası çözümü adımlarından biri de Winsock katalog girişlerinin temizliğidir. Bu temizliği yapabilmek için şu adımları takip etmelisiniz.

  • Komut sistemini yönetici olarak çalıştırın.
  • Karşınıza çıkan panelde komut satırına “netsh winsock reset” komutunu yazın.
  • İşlemin tamamlanmasının ardından bir bildiri alacaksınız bu bildiri sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlatın.

5- Antivirüs Programını Devre Dışı Bırakın

Güvenlik duvarı ve antivirüs programları söz konusu hatayı almanızda etkili bir diğer durumdur. Güvenlik duvarını ve antivirüs programını devre dışı bırakarak hedef siteye girmeyi tekrar deneyin.

err_connection_reset hatası çözümü

6- VPN Kullanarak Tekrar Deneyin

Bazı lokasyon farklarından dolayı da siteye erişim sorunu yaşanabilir. VPN kullanarak farklı lokasyondan siteye erişim sağlamayı deneyin. Bu sayede err_connection_reset hatası çözümü sağlanmış olur.

Tüm bu adımları yapmanıza rağmen siteye erişim sağlanmıyor ise problem site ile alakalıdır. Sitenin açılmasını beklemekten başka yapabileceğiniz bir durum yoktur.

Telefonda Err_Connection_Reset Ne Demek?

İnternet kullanımının büyük bir çoğunluğu artık akıllı cep telefonları üzerinden sağlanıyor. Bu nedenle de err_connection_reset hatası çözümü arayanların büyük bir çoğunluğu da cep telefonu kullanıcıları oluyor. Akıllı telefonlarınızda bu sorunu alıyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözebilirsiniz.

  • İnternet bağlantınızı kontrol edin.
  • İnternet tarayıcınızın ön belleğini temizleyin.
  • Telefonunuzun arka planında çalışan uygulamaları ve diğer sekmeleri kapatın.
  • Sorun çözülmez ise telefonunu yeniden başlatın
  • Google Chrome uygulamasını güncelleyin.

İlginizi Çekebilir: The Service İs Unavailable Hatası ve Çözümü

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu