İnternet

The Service İs Unavailable Hatası ve Çözümü

The Service İs Unavailable hatası ve çözümü nedir sorusu sık sık araştırılmaktadır.  Her ne kadar  nedeninin ne olduğu hakkında bilgiler yer alsada , bu yazımızda sizler için bu konuda detaylı bilgi vermeyi amaçlıyoruz.

Web sitenin o anda kullanılamıyor olduğunu gösteren bir HTTP sorunu olan bu hatanın çeşitli nedenlerden dolayı olabileceği bilinmektedir. Çoğunlukla sitenin bakımda olması veya o an çok meşgul olması nedeni ile karşılaşılan bir durumdur.

Bu hatanın en kötü yanlarından bir tanesi sizler için devam etmenize dair herhangi bir yanıt vermemektedir. Yalnızca ekranda “Service temporarily unavailable” yazısı yani servis geçici olarak kullanılamıyor ibaresi yer alır.

Bu hatanın oluşması sitenize ziyaretçi girişini azaltacağı gibi Wordpress üzerinden de yönetici erişiminizi engelleyecektir. Bu durum da siteniz üzerinde herhangi bir güncelleme yapamayacağınız anlamına gelir. Çözümün düzeltilmesi için ise durumun sebebini bulmak gerekir.

the-service-is-unavailable-nedir

HTTP Error 503 The Service İs Unavailable Ne Demek

The Service İs Unavailable nedir sorusu ile karşımıza çıkan bu konuda sistemin hali hazırda çevrimiçi olduğu ancak kullanılamadığını anlayabiliriz. Genellikle çok meşgul olan sunucular nedeni ile karşımıza çıkan bu konu aynı zamanda farklı birçok nedene bağlı olarak da gelişebilir.

The Service İs Unavailable hatası sistemin geçici olarak kullanılamaması anlamına gelmektedir. Bu durum yazılımda döngüsel bir hatanın olması nedeni ile de gerçekleşebilmektedir. Aynı zamanda sitenin bir saldırı alması da bu sorunun oluşmasına neden olmaktadır. Detaylı araştırmalar sonucunda bu durumun farklı birçok nedene bağlı olabileceği görülmüştür.

The Service İs Unavailable Nedir? Nedenleri Nelerdir?

Hatanın çözümünü bulmak için izlenecek olan en önemli yol sebebini bulmaktan geçer. Sebebi bulmak hatanın daha hızlı ve daha kolay bir şekilde ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle The Service İs Unavailable nedeni araştırılırken şu unsurlar dikkate alınmalıdır.

  • Aşırı kaynak tüketimleri bu hatanın ana sebeplerinden birisi olarak görülür.
  • Yazılımda yapılmış olan döngüsel hatalar genellikle 503 service is unavailable hatası vermektedir.
  • Saldırı alıyor olmak veya yüklü bir giriş isteği almak bu soruna sebebiyet verebilir.
  • Band limitinin üzerine veya dışına çıkmak bu hataya neden olabilir.
  • Yazılım hatalarındaki error loğları ile ortaya çıkabiliyor.
  • Ram ve CPU yetersizlikleri bu hatanın ortaya çıkması için oldukça önemli unsurlardır.

Bu hata ile karşılaşmış olan kişilerin genellikle The Service İs Unavailable nedir sorusu ile karşılaşmasının yanı sıra çözümüne de oldukça önem vermektedirler. Bu durumun giderilmesi ve çözüme kavuşturulması için bazı işlemler yapılabilir.

The Service İs Unavailable Nedir? Bu Hatanın Çözümü Nasıldır?

Hangi nedene bağlı olarak geiştiği bilinmeyen 503 Service İs Unavailable hatası için çeşitli çözüm yolları tercih edebilirsiniz. Bu yollar sizleri çözüme götürebileceği gibi biraz zamanınızı alabilir. Ancak kesin çözüme ulaşmak garantilidir.

the-service-is-unavailable-nedir

 

Sizler için bu sorunu çözmeniz adına birkaç adımda yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

1.  Wordpress Eklentisini Geçici Olarak Devre Dışı Bırakmak

Wordpress sebepli olarak oluşan hatanın genellikle Wordpress uyumsuzluğu nedeni ile gerçekleşebileceği düşünülmektedir. Bu alanda ir sorun olup olmadığını anlamanız için ilk olarak bütün eklentilerinizi devre dışı bırakmanız gerekecektir.

2. Wordpress Temasını Devre Dışı Bırakmak

The Service İs Unavailable nedir gibi sorunların nedenlerinden birisi de temaların uyumsuzluğu nedeni ile olabilmektedir. Bu durumda ise temaların devre dışı bırakılması ve tekrar kontrol edilmesi durumunda sorun düzelmiş ise bu alanda sorunların olduğunu gösterir.

3. İçerik Dağılım Ağının (CDN) Geçici Olarak Devre Dışı Bırakmak

Site içerisindeki bir sorun nedeni ile olmayan durumalrda genellikle içerik dağılım ağı (CDN) ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. The Service İs Unavailable nedir çözümü gibi konularda yardımcı olacak en büyük durum ise bu ağın geçici olarak devre dışı bırakılmasıdır.

Eğer bu yol ile de sonuca ulaşamadıysanız sizler için farklı yöntemler de bulunuyor.

4. Wordpress “Heartbeat” API’sini Sınırlamak

Wordpress Heartbeat, sizlere otomatik kaydetme olanağı sunan, eklenti bildirimlerini gösteren ve erişimini sağlamaya çalıştığınız sitenin başka bir kişi tarafından da erişilmeye çalıştığını bildiren bir sistemdir.

Bu sistemler sunucu kaynaklarını tüketiyor olduğundan The Service İs Unavailable nedir gibi sorulara konu olan 503 The Service İs Unavailable hatası çözümü olarak bu servisin sınırlandırılması kullanılabilir.

5. Sunucu Kaynaklarını Artırmak

Yukarıda bahsedilmiş olan bütün bu işlemlere rağmen sorun hala devam ediyor ise muhtemelen sorun kaynakların yetersiz oluşundan oluşuyordur. Bu nedenle kaynaklarınızı artırmak bu sorundan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu