Litespeed

Firmamız Litespeed Resmi Platinum Partner’ı Oldu.

Hostixo İnternet Tic. ve San. Ltd. Şti. olarak müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek adına sektöre öncülük eden bazı yazılım firmaları ile yeni anlaşmalar yapmaya devam etmekteyiz. Bu ölçüde geçtiğimiz aylarda cPanel kontrol paneli için görüşmelerimizi tamamlayarak işbirliği anlaşması gerçekleştirmiştik. Yine aynı şekilde Amerika tabanlı Litespeed web server üreticisi firması LiteSpeed Technologies ile görüşmeler sağlayarak resmi platinum partneri olmaya hak kazanmış bulunmaktayız. Bundan dolayı Türkiye’de sayılı bulunan partner listesinde yer almaktayız.

litespeed lisans

Litespeed Lisanslarını ekonomik biçimde firmamız üzerinden gerek müşterilerimize gerekse müşterimiz olmayan kullanıcılara kiralayabiliriz. Hem Türkiye hemde Dünya pazarında Litespeed web servisi lisanslarını sağlayarak ürün yelpazemizi genişletmiş bulunmaktayız.
Bunun yanı sıra Litespeed ürünleriyle ilgili teknik destek alabilirsiniz.

Litespeed platinum partneri sayfamıza aşağıdaki link üzerinden ve Litespeed Lisans ürünlerimize  ulaşabilirsiniz.

https://www.litespeedtech.com/partners/hosting-providers

Sizlere Litespeed hakkında detaylı bilgiler paylaşmak ve Litespeed ürünleri hakkında bazı özel bilgiler paylaşmak istiyoruz.

Litespeed Nedir ? 

LiteSpeed Technologies tarafından üretilmis özel bir web servisidir. Sunucu üzerinde bulunan ve bilindik  apache , nginx gibi ücretsiz servislere göre daha hızlı çalışan bir sistemdir.

Lisanslı bir ürün olmasından dolayı ücretli bir yazılımdır.  Tüm hosting panelleri ile neredeyse uyumludur. DirectadmincPanel ve Plesk ile %100 uyumlu çalışmaktadır.  Litespeed hosting sağlayıcıları , PHP yazılım üreticileri ( Developer ) ve Özel sunucusu bulunan firmalar ve site sahipleri için oldukça yararlıdır.  Kullanıcılarına hem yazılım tarafında hemde sunucu tarafında yüksek performanslar sağlamaktadır.

Litespeed Özellikleri

Litespeed’in aslında bir çok özelliği bulunmaktadır. Sizlere önemli ve ilginizi çekebilecek bazı özelliklerinden bahsedeceğiz.

Daha Hızlı PHP

Php için özel geliştirilmiş yapısı ile Php ile geliştirdiğiniz yazılımlarınızda diğer web servisleri ( apache , nginx ve php-fpm ) göre SuEXEC destekli olarak  daha yüksek performans sağlayarak daha hızlı çalışmasını sağlar.

Kontrol Panel Uyumluluğu

Litespeed çoğu hosting kontrol  paneli ile uyumlu olarak çalışmaktadır. Özellikle hosting sektöründe sıkça kullanılan cPanel , Directadmin ve Plesk ile %100 tam uyumlu çalışmaktadır. Panellere sağladığı arayüz ile kontrolü ve kullanımı oldukça kolaylaşmaktadır. Bu uyumluluğu ve kolaylığı sayesinde sıkça kullanılan bir web servisi haline gelmektedir.

CloudLinux Entegrasyonu

Cloudlinux işletim sisteminin sağladığı kolaylıklarla birlikte Litespeed web servisi tam uyumlu çalışmaktadır. Siteye özel php seçimi ve cagefs yapısını litespeed ile birlikte kullanabilirsiniz. Aynı zamanda PHP/Ruby/Pyhton Seçicisi ile de  uyumlu çalışabilmektedir.

Apache  ve Mod Security & Waf Uyumluluğu

Apache tarafındaki httpd.conf gibi dosyaları sorunsuz olarak kendine uygulayarak tam uyumlu şekilde çalışmaktadır. Apache’nin sağladığı htaccess dosyasını ve kurallarını okuyacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Apache’den Litespeed’e geçişinizde sizi zorlamadan tüm apache ayarlarını kolayca kendine entegre eder.

Ayrıca Comodo tarafından geliştirilen Waf ve Mod security gibi uygulamalarla tam olarak çalışmaktadır. Kuralları uygulayarak sitenizi ve sisteminizi güvenli hale getirmektedir.

Daha Az Kaynak Tüketimi

Litespeed tarafında en çok ilgi çeken özelliklerinden biride sisteminizin az kaynak tüketmesini sağlamasıdır. Litespeed’e geçtiğinizde sunucunuzun ram , cpu ve disk I/O kullanımı oldukça düşmektedir. Bu hem maliyetler olarak yararlı olmakla birlikte web sitenizin hızınıda düşürmektedir.

Aynı zamanda sitelerdeki php performansını artırarak sorguları hızlıca tamamlamaktadır. Buda sunucuzun kaynak tüketimini azaltmaya neden olmaktadır.

Minumum Kesinti

Litespeed üzerindeki tüm çalışmalarınızda kesinti oluşturmamaktadır. Servisi yeniden başlattığınızda sisteminiz aynı şekilde çalışacak ve size sorun oluşturmayacaktır.

Anti-Ddos ile Daha Güvenli  

Litespeed içine entegreli güvenlik sistemleri ile de bir tercih sebebi  olabilmektedir. Bunlardan biride Anti-ddos servisidir. Gelen ddos saldırılarına karşı analizler yaparak size yardımcı olmaktadır.  Gelen atakları engelleyerek kesintileri minimum ölçüye indirecektir. Bu konuda diğer web servislerine göre üstün başarı sağlamaktadır.

Özel Tek Tık Cache Yapısı

Bir web servisine göre aslında bir çok başarısı bulunuyor. Bunlardan biride Cache özelliğidir. Son derece özelleştirilebilir ve  sunucu düzeyinde önbellekleme çözümleri olan LSCache eklentisi ile bir çok yazılımda performansı artırabilmeniz için önbellekleme eklentisi sağlamaktadır. Önbellekleme eklentileri Wordpress , Magento , Xenforo , Prestashop , Drupal , Joomla ve Opencart gibi popüler eklentilere hiç bir özel yapılandırmaya gerek kalmadan kolayca önbellek hizmeti sağlar.

Tüm bu Litespeed özelliklerinden faydalanmak için bir Litespeed ürününe sahip olmanız ve sunucunuza kurmanız gerekmektedir. Litespeed Lisans için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Dilerseniz satış ekibimiz ile 0850 441 51 67 nolu numaradan ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.
Başa dön tuşu