Hosting

Web Hosting Neden İşiniz İçin Önemlidir (5 Temel Sebep)

Her web sitesi bir sunucuda barındırılmaktadır. Bir hosting paketi seçerken , kararın çok da önemli olmadığını düşünebilirsiniz.  Ancak, yanlış seçim sizin  işiniz üzerinde ciddi bir etkisi olabilmektedir. Düşük performans  , yavaş sayfa yükleme süreleri ve yaşanılacak kesintiler  gelir kaybı yaşamanıza neden olabilir.

Bunları yaşamamak için daha kaliteli bir hosting paketi seçerek bu olası sorunlardan kaçınabilirsiniz. İşletme web sitenizi olabildiğince sorunsuz ve çalışır halde tutmak, müşterilerinizi mutlu etmenize ve gelir kaybı yaşamamanıza   yardımcı olur. Başka bir deyişle,  para ve müşteri kaybetmemeniz için çok önemlidir.

Sizlere mevcut çeşitli barındırma türlerini kısaca anlatacağız. O zaman web hosting seçmenin  işiniz için neden bu kadar önemli olduğu ve hangi önemli kriterleri göz önünde bulundurmanız gerektiği hakkında doğru bilgiye ulaşmış olacaksınız.

Web Hosting Neden İşiniz İçin Önemlidir (5 Temel Sebep) 1

 

Web Hosting’e Giriş

Her web sitesinin yayın alabilmesi için barındırma ihtiyacı vardır . Sitenizin yayın alması için  , dünyanın herhangi bir yerindeki fiziksel ( dedicated )  bir sunucuya, dosyalarını depolamak için erişmeniz gerekir. Bir barındırma planı ile web siteniz için kullanmak üzere bir sunucuda alan kiralamanız gerekmektedir.

Üç ana seçenek Web Hosting , Sanal  Sunucu (VPS) ve Fiziksel sunucu olarak  çeşitli barındırma türleri vardır. Web Hosting türü paylaşılan bir barındırma türüdür.  Paylaşılan barındırmada , web siteniz diğer müşterilerin de  bulunduğu web siteleri ile aynı sunucuda depolanır.

Sunucunuzdaki site sayısı, değişkenlik gösterebilir. Paylaşımlı  Hosting paketleri , basit, statik siteler ve henüz fazla trafik almayan işletmeler için yapılandırılmıştır.

VPS yani Sanal sunucu paketleri  , paylaşılan planlardan çok daha güçlü olabilir ve web sitenize daha yüksek trafik ve daha fazla depolama alanı için gereken performansı sağlamaktadır.

Web siteniz hala başka sitelere sahip bir sunucuda barınsa da, kendi bölümlenmiş performansınıza erişebilirsiniz. Bu, diğer sitelerin hızınızı ve güvenliğinizi etkilemesini önler.

Son olarak, son  barındırma türü Fiziksel Sunucu ( Dedicated Server )   :

Bu seçenek sayesinde, yalnızca sitenizin dosyaları için ayrılmış tamamen fiziksel  sunucunuz olur. Bu en güçlü seçenek olmasına rağmen, aynı zamanda en pahalı olanıdır.

Ek olarak, diğer paylaşımlı barındırma türlerinin daha kolay yönetilebileceğini belirtmek gerekir. Fiziksel bir sunucuda yönetmek için ek bir yardıma ve daha fazla bilgiye ihtiyacınız olabilir. Paylaşımlı hizmetler , sizin için güncelleme ve güvenlik taraması gibi işleri gerçekleştirirken, Fiziksel sunucu hizmetinde  size sadece sunucu alanı sağlar ve gerisini size bırakmanıza izin verir.

Ayrıca fiyat olarak diğer türlere göre maliyetli olması da tercih açısından fark edebilmektedir.

Neden Web Hosting İşiniz İçin Önemlidir (5 Temel Sebep)

Hosting paketinizi ve  servis sağlayıcınızı dikkatlice seçmek çok önemlidir, çünkü yanlış seçim işinizi olumsuz etkileyebilir. Bu kararın neden önemli olduğu ve ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayabileceğiniz konusunda daha net bir fikir vermek için, web hostingin bu kadar önemli bir rol oynamasının beş nedenine bir göz atalım.

1. Web Sitenizin Güvenilir Olması Gerekiyor
Bir işletme sahibi olarak, sitenizin her zaman çalışıyor olması önemlidir. Sunucu kapanırsa, web sitenize müşterileriniz ulaşamaz  ve bu da iş kaybına neden olabilir. Ayrıca herhangi bir kesintide  web sitenizi kimlerin ziyaret etmeye çalıştığını hiçbir zaman bilemezsiniz.

Tabii ki, tüm sunucular güncellemeler ve bakımlar için zaman zaman kapalı kalabilmektedir. Bununla birlikte, kaliteli bir sağlayıcı güncelleme  zamanların önceden iyi planlamalı ve müşterilerine bilgi vermelidir. Bu şekilde oluşacak kesintiler için hazırlanabilirsiniz. Hosting firmanızın çok fazla hizmet kesintisi varsa, farklı bir hosting şirketi bakmanın zamanı gelmiş olabilir.

Güvenilirlik söz konusu olduğunda, bir VPS veya Dedicated Sunucu ile herhangi bir problem yaşamayabilirsiniz. Öte yandan, paylaşılan hosting paketleri düşük trafik ve disk alanları ile  donatılmış olabilir ve aynı sunucudaki birden fazla site yüksek   derecede  trafik çekiyorsa bile sitenizi etkileyebilir.

Örneğin, işletmeniz ziyaretçilerin artmasına neden olan özel bir  reklam ile satış yapıyorsa, en son istediğiniz şey web sitenizin yavaşlamasıdır.  Daha güvenilir bir barındırma planı , işinizin ihtiyaçlarını ne olursa olsun karşılayabilmelidir.

2. Büyüyen İşletmelerin Daha Güçlü Bir Çözüme İhtiyacı Olabilir.

Başarılı bir işletme kurmanın bir kısmı, büyüme için önceden güçlü planlama yapmayı içerir. Bu, sizin bir sunucuya  ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Bir reklam veya yoğun online satış, sunucunuzda kesinti olabileceği gibi müşterilerinizi kaybetmenize neden olabilir. Yoğun saatlerde ek sunucu kapasitesine ihtiyaç duyabilirsiniz veya ek bir trafiğe ihtiyacınız olabilir.

Bu gibi durumlarda, ihtiyacınıza uygun  başlangıç aşamasında Sanal Sunucu gerekebilir. Hostixo’da bir VPS sunucusu ayda sadece 9.99 $ ‘dan başlamaktadır:

Bir VPS, hatta özel bir sunucu , şirketinize zaman içinde büyümek ve gelişmek için imkan sağlayabilir. Sonuç olarak, pazarlama çabalarınız karşılığını almaya başlarsa ve web siteniz müşterilerle dolup taşarsa bu tepkimeye  hazır olmuş olacaksınız.

3. Barındırma Sitenizin Güvenliğini Etkileyebilir

Web sitesi üzerinden ticaret yapan işletmeler için bir diğer kritik faktör web sitesi güvenliğidir. Bu, özellikle ödeme ayrıntılarını ve diğer kişisel bilgileri işleyen siteler için oldukça  önemlidir. Güvenliği ihlal eden bir site kayıp veriye ve hatta gizlilik ihlallerine yol açabilir. 3. kişilerin eline geçebilecek her bilgi şirket imajınızı zedeleyebilir.

Bu nedenle, ihtiyaçlarınızı karşılayan bir hizmetin yanı sıra, güvenebileceğiniz bir web sunucusu seçmek çok önemlidir. Farklı güvenlik özellikleri ile farklı planlar bulunmaktadır. Özellikle, paylaşımlı hosting paketleri biraz daha az güvenli olabilir. Siteniz, hedef farklı bir site olsa bile, sunucunun tamamını etkileyen saldırılara karşı savunmasız olabilir.

Firmamız sanal ve fiziksel sunucular için için ek güvenlik özellikleri sunar. Burada özel işletim sistemleri , virüs tarama yazılımları gibi ek hizmetleri ücretli veya ücretsiz satın alabilmektesiniz. Ayrıca verilerinizi ve müşterilerinizin güvenliğini (kredi kartı numaraları dahil ) korumak için bir SSL sertifikası da kullanabilirsiniz.

4. Web Sitenizin Hızlı Açılması Müşterileriniz İçin Önemlidir

Hizmet seçiminizin önemli olması aynı zamanda site hızınızıda etkilemektedir. Pek çok faktör olmasına rağmen barındırma hizmetinin kaliteli ve yüksek özellikli olması sitenizin hızlı açılmasına neden olur. Örneğin yüksek trafikli bir web sitesinin paylaşımlı bir hosting paketinde barınması uygun olmayacaktır.
Bunun için eğer işlerinizin aksamaması için ve müşteri kaybına ulaşmamak için Sanal sunucu veya Dedicated Sunucu satın almanız daha yararlı olacaktır.

5. Müşteri Hizmetleri Önemlidir,

Son olarak bir hosting firması  sunucudan veya hosting hizmetinden  daha fazlasını sunmalıdır. Birçok barındırma şirketi, ortaya çıktıklarında sorunları gidermenize yardımcı olmak için birinci sınıf destek sağlar.

En iyi ev sahipleri bilgili ve dost canlısı insanlar tarafından yönetiliyor. Eğer çözümcül bir destek alamıyor iseniz firmanızı değiştirme zamanı gelmiştir. Bunu akılda tutarak, bir şeylerin yanlış gitmesi durumunda hizmetlerimiz  ve teknik ekibimiz sizin için hazırdır. İhtiyaç duyduğunuzda, sorularınız ve endişelerinizle birlikte bizimle iletişim kurmak için özgürsünüz.

Örneğin, işletmenizin yakın zamanda web sitesini yeniden tasarladığını, ancak şimdi sitenin yavaş çalışıyor gibi göründüğünü varsayalım. Resimlerinizi daha iyi yükleme süreleri için yeniden boyutlandırmak  veya barındırma planınızı yükseltmeniz gerekip gerekmediğini değerlendirmek gibi performansını optimize etmenize yardımcı olacak seçenekleri arayabilir ve görüşebilirsiniz.

Sonuç

Her işletme güvenilir bir web barındırma paketinde yayın alması gerekmektedir. Doğru planı seçmek, web sitenizi gece gündüz çalışır durumda tutar, optimize edilmiş sayfa yükleme hızı sayesinde müşteriyi asla kaçırmazsınız.

Ayrıca dilerseniz blog sayfamızda yer alan Kaliteli Hosting Firma Seçerken Dikkat Edilecek 5 Önemli Özellik hakkında verdiğimiz bilgileride inceleyebilirsiniz.

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu