Wordpress

Wordpress Yorum Bölümünü Kaldırma

Wordpress yorum bölümünü kaldırma işlemi nasıl yapılır? Bu işlem neden yapılır ve gerekli midir? Bu yazımızda hepsini ön plana çıkarmak istiyoruz. Wordpress üzerinde bir site oluşturduğunuzu düşünelim. Burada yapmanız gereken pek çok şey var. Bunlardan birisi de ziyaretçilerinizin bilgiye ve yoruma erişimi olacaktır. WordPress üzerinde yeni gönderilere yorum yapabilmek adına pek çok içerikle ilgili etkileşimi ön plana çıkarabiliyor ve incelemeye başlayabiliyoruz. Bu sayede içeriğimizi de canlı tutmuş oluyoruz.

Ama bazen yorumları kaldırmak isteyebiliriz. Örneğin sabit bir sayfa içeriğidir. Bu içeriği kaldırmak bizim için önemli bir sorun yaratmasa da yorumları kaldırmamız gerekebilir. Bu tarz durumlarda Wordpress yorumlarını kaldırmamız gerekebilir. Yorumlar hem site içi hem de SEO açısından önemli olsa da, sabit sayfalar için pek önemli olmayabilir. Bu yüzden de bir şekilde yorumları kaldırmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Hemen önerdiğimiz yöntemleri uygulayın.

Yönetici paneliyle yorumları kapatma yöntemi

Bu konuda yapmanız gereken işlem çok basit:

Wordpress Yorum Bölümünü Kaldırma 1

  • Wordpress panelini açıyorsunuz ve ayarlar – tartışma bölümüne geliyorsunuz.
  • Yeni yazılar üzerine yorum yapılmasına izin ver bölümünü tıklayarak bu konudaki aktifliği kapatıyorsunuz. Bu sayede kimse yorum yapamıyor. 
  • Ardından değişiklikleri kaydediyorsunuz ve yorum seçeneği kaldırılıyor. 

Bu yöntem oldukça basit olacağı için sizi de hiç zorlamayacaktır. Bunu yaparken kolayca bir yöntemi ve beklentiyi inceleyebilir ve ön plana hemen çıkarabilirsiniz. Bu konuda değişiklikleri iyi incelemeniz önemlidir. Bu durum tabi mevcut olan içeriklerdeki yorumları kapatmayacaktır. Bunları kapatabilmek için de alternatif bir yöntem var. Onlar da şu şekilde:

Wordpress Yorum Bölümünü Kaldırma 2

  • Yazılar – tüm yazılar bölümüne gelin ve var olan tüm postlarınızı seçin.
  • Burada toplu şekilde düzenleme bölümüne gelin ve toplu düzenlemeye başlayın. Wordpress Yorum Bölümünü Kaldırma 3
  • Yorumlar bölümünün yanında yer alan açılır listeye ulaşın ve burada izin verme seçeneğini aktif edin.
  • Değişiklikleri kaydederek mevcut gönderileri de yoruma kapatmış olun.

Bu konuda hali hazırda onaylanmış yorumlar da görünecektir. Bunları kapatmak adına da aşağıda yer alan işlemlerle yorumları çöpe taşımanız gerekiyor. Bunu yapmak için:

Wordpress Yorum Bölümünü Kaldırma 4

  • Wordpress yorumlar bölümüne gelin panel üzerinden
  • Kaldırmak istediğiniz yorumları toplu olarak seçin ve yorumları çöpe taşı diyerek mevcut olan yorumları da silmiş olun. Bu şekilde çok daha hızlı bir şekilde yorumları kaybetmiş olacaksınız.

Eklenti ile WordPress yorumlarını kapatma

Eklenti kullanarak bunları kapatmak için yapmanız gereken şey sitenin işlevini artırmak olacaktır. Bunun için önerilen 3 farklı eklenti var.

Disable comments

Wordpress Yorum Bölümünü Kaldırma 5

  • Wordpress üzerindeki bütün yorumları bir anda devre dışı bırakır
  • Gönderiler, sayfalar ya da alternatif alanlardaki yorumları direkt kapatır.

Disable comments for any post types

Wordpress Yorum Bölümünü Kaldırma 6

Bu eklenti de bütün yorumları aynı anda kapatarak size yardımcı olacak olan bir diğer eklentidir. Sayfaları, medya yorumları ve diğer bütün postlardaki yorumları bir anda devre dışı bırakır ve mevcut yorumları siler.

No page comment

Wordpress Yorum Bölümünü Kaldırma 7

Bu eklenti de aynı şekilde yorumları kapatmanıza yardımcı olacaktır. Ek olarak var olan yorumları tek tıklama ile düzenlemenize imkan sunacaktır.

 

WordPress yorumlarını kapatmanın zararı var mı?

Bu sorunun aslında cevabı çok net. Yorum demek okuyucularınızın oluşturmuş olduğu bir içeriktir. Bu içerikleri ne kadar artırırsanız sitenize SEO açısından artı oluşturursunuz. Ama bu içerikleri azaltırsanız o zaman da bir ağırlaşma görürsünüz. Yani mevcut varlık artı iken olmayış biraz daha yavaşlık demektir.

Özet olarak:

İster admin paneli üzerinden isterseniz de eklentilerle yorumlarınızı kolayca kapatabilirsiniz. Bunun sitenize yükleyeceği yük sitenizin büyüklüğü ile eş orantılıdır. Siteniz büyük bir site ve sunucunuz da sağlam ise eklenti kullanarak bu konuda kolaylık yaşayabilirsiniz. Ama bu işlemi admin panelinden yapmak da öyle çok zaman alan ve teknik bilgi gerektiren bir şey değil.

Bu yüzden eklenti olmadan da işlemlerinizi halledebilirsiniz. Tabi eklentilerle çok daha hızlı olabileceği gibi eklentisiz de aynı şekilde tek tek uğraşmanız gerekiyor. Zamanla ilgili bir sorununuz yok ise bizce manuel yöntemler sizin için daha temiz ve sağlıklı olabilir. Ama zamanım yok ve hızlıca bu işi çözmem lazım diyorsanız eklentilerle yorumları kapatma Wordpress özelliklerini kullanabilirsiniz.

Yukarıda yer alan eklentiler bu konuda size büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Zaman kaybetmeyin ve sizler de bu konuya dair detaylara yakından göz atmaya başlayın.

Peki sizin bu konuyla ilgili yorumlarınız nedir?

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu