Wordpress

WordPress Beyaz Sayfa Sorunu Çözümü | Beyaz Ekran Problemi

Kullanıcılar en çok wordpress beyaz sayfa sorunu çözümü konusunda problem yaşamaktadır. Bu sorun bazen can sıkıcı olmakla beraber sebebi pek çok durum olabilir. Bu yazımızda sizlere sorunun sebep olabileceği şeyler ve çözüm yolları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

Bu yazımızda wordpress beyaz sayfa hatası neden oluyor ve wordpress beyaz sayfa hatası çözümünü bulabileceksinz. Ayrıca wordpress kullanıcılarının dikkat etmesi gereken pek çok önemli konuya da değineceğiz. Keyifli okumalar diliyoruz.

WordPress Beyaz Sayfa Sorunu Nedir?

Wordpress kullanıcılarının eklenti, tema yada kullanılan hosting paketi ile alakalı ya da wordpress’in kendi dosyalarından dolayı yaşadğı sayfalar arası geçişlerde beyaz sayfada kalma durumu olarak özetlenebilir. Kimi durumda tema dosyalarının bozulması ile kimi zamanda eklentilerin bozulması ile karşılaşılabilecek bir durumdur bu. Bir hayli can sıkıcı ve sitenizin erşimini sekteye uğratan bir haldir.

Dolayısı ile buradan yola çıkarak aslında hatanın sebebinden sorunun çözümüne de yol kat etmiş olmaktayız. Gelin şimdi sorunumuzun çözümlerine adım adım bakalım

Wordpress Beyaz Sayfa Sorunu Çözümü

Wordpress Bellek Sınırını Artırmak

Wordpress’in bellek limitinin yetersiz olması beyaz sayfa hatalarını almanıza sebep olabilir. Bu hatayı düzeltmek için wp-config.php dosyamızın içinde bi kısmı düzenleyeceğiz. wp-config.php dosyanızın içerisinde define ile başlayan satırı bularak altına aşağıdaki satırı ekleyerek sorunun çözümü için adım atmış olacaksınız. Unutmadan değişiklik yapmadan önce dosyanızın yedeğini almayı unutmayın.

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’,’64m’);

 

Dosyanızı kaydedip hatanın çözümü için ilerleme olup olmadığını kontrol edin. Eğer sorununuz çözülmediyse bir diğer adıma geçebilirsiniz.

Eklentilerinizi Kontrol Edin

Wordpress beyaz sayfa sorunu çözümü için kontrol etmeniz gereken bir diğer konu eklentilerdir. Eklentiler bazen güncelleme sırasında bazen de sitenin rutin işleyişi içinde hata verebilecek noktaya gelebilir. Bu durumda beyaz sayfa sorunu görebilirsiniz. Öncelikle tüm eklentilerinizi devre dışı bırakarak sitenizin stabil çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Ardından eklentileri tek tek devreye alarak hatalı eklentiyi tespit edin be yeniden kurun / kaldırın.

Eğer admin paneline erişim sağlayamıyorsanız ftp sunucunuz ya da hosting panelinizdeki dosya yöneticiniz üzerinden public_html/wp-content/plugins klasörüne erişim sağlayarak burdan eklentilerinizin klasörlerini silerek tamamen kaldırabilirsiniz. Bu durumda tüm eklentilerinizi yeniden kurmanız gerekecektir.

Temanızı Kontrol Edin

Temalarınız bazen yaptığınız düzenlemeler ya da eklemeker ile kullanılamaz hale gelebilir. Bu durumda beyaz sayfa hatası ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumun temanızdan olup olmadığını tespi etmek için kullandığınız temanın yerine wordpress’in standart olarak gelen temalarından birini aktifleştirin ve sitenizi yenileyin. Eğer erişim sağlayabiliyorsanız sorunun kaynağı temanızdır. Bu durumda temanızı baştan yüklemeniz ya da yaptığınız değişiklikleri geri almanız gerekecektir.

Eğer yine admin panelinize ulaşamıyorsanız ftp yöneticisi yada hosting dosya yöneticisi ile kullandığınız temanın klasör adını değiştirerek pasif hale gelmesini ve eğer varsa standart wordpress temalarından birinin aktif hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Sonuç

Wordpress beyaz sayfa sorunu çözümü adına bakılması gereken belli başlı bölümleri ve hatanın nereden kaynaklanabileceğini sizler için derledik. Tüm bu noktalardan kontrol ederek sorununuzu çözemezseniz tavsiyemiz bir veritabanı yedeğini phpmyadmin ile alarak sıfır ve temiz bir wordpress kurulumu yapmanız olacaktır. Wordpress içinde özellikle resmi olmayan eklenti ve güvenilmeyen kaynaklardan indirilmiş nulled temaların/eklentilerin kullanılmaması dikkat edilmesi gerekilen bir noktadır.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu