BilgisayarWindows

Windows Hazırlanıyor Bilgisayarınızı Kapatmayın Hatası Çözüm Yolları

Windows hazırlanıyor bilgisayarınızı kapatmayın probleminin bazı çözüm yolları mevcut. Gelin bunları beraber inceleyelim.

Temel olarak bir bilgisayarın kullanımı oldukça basit. Ancak, karşımıza çıkan bazı hatalar işleri çok fazla karmaşık bir hale getirebiliyor. Windows, bizlere çok sayıda özellik sunan kullanışlı bir işletim sistemi. Bazı zamanlar Windows bilgisayarlarda daha önce hiç görmediğimiz sorunlarla karşılaşabiliyoruz.

Bilgisayarınızı kapatmayın hatası, genel olarak bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda karşınıza çıkabilecek bir hata. Bu hatayla karşılaştığınızda Windows hazırlanıyor uzun sürüyor, Windows 10 hazırlanıyor ekranında takılı kaldı gibi endişelere kapılabilirsiniz. Windows 10 hazırlanıyor ne kadar sürer, Windows 11 hazırlanıyor ekranında kaldı diye düşünmek yerine yazımızdaki çözümleri denemenizi tavsiye ediyoruz. Böylece bu sorundan kurtulabileceksiniz.

Windows Hazırlanıyor Bilgisayarınızı Kapatmayın Nedir?

hostixo-blog-windows-hazirlaniyor-bilgisayarinizi-kapatmayin-hatasi-nedir

Windows bilgisayarlarda zaman zaman bazı can sıkıcı hatalarla karşılaşabiliyoruz. Windows hazırlanıyor bilgisayarınızı kapatmayın hatası, özellikle bilgisayarın yeniden başlatıldığı zamanlar ortaya çıkabilen bir hatadır. Bu hata ortaya çıktığında bilgisayarınız Windows hazırlanıyor ekranında uzun süre takılı kalacaktır.

İşte bu yüzden aklınıza Windows hazırlanıyor ne kadar sürer gibi sorular takılabilir. Ancak bazen uzun süre bekleseniz bile bu hatadan kurtulamayabilirsiniz. Bu durumda yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Windows Hazırlanıyor Bilgisayarınızı Kapatmayın Hatası Neden Kaynaklanır?

Bilgisayarda karşınıza Windows hazırlanıyor bilgisayarınızı kapatmayın problemi çıktıysa, hatanın sebeplerini merak edebilirsiniz. Bu hata, daha önce belirttiğimiz gibi genel olarak bilgisayar yeniden başlatıldığında karşınıza çıkar. Hatanın temel sebebi genel olarak Windows güncellemeleridir. Yani bilgisayarınız güncelleme yaparken bu hatayla karşılaşmanız oldukça olasıdır.

Windows Hazırlanıyor Bilgisayarınızı Kapatmayın Hatasının Çözüm Yolları

Windows hazırlanıyor da kaldı diye endişelenmek yerine yazımızdaki çözüm yollarını denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu sayede bu problemden kurtulabilir ve bilgisayarınızı tekrar kullanmaya devam edebilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmayalım ve hatanın bazı çözüm yollarını hep beraber öğrenelim.

İlk Başta Bir Süre Bekleyin

Elbette bu bir çözüm yolu sayılmaz. Ancak, yine de bu tür durumlarda olabildiğince beklemeniz en doğrusu olacaktır. Windows hazırlanıyor problemiyle karşılaştıysanız, farklı çözüm yolları denemeden önce bir süre beklemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü bu tür işlemler bazen oldukça uzun sürebiliyor. Eğer uzun süre beklemenize rağmen hiçbir şey değişmiyorsa, bu durumda diğer adımları denemeye başlayabilirsiniz.

İnternet Bağlantısını Denetleyin

hostixo-blog-windows-hazirlaniyor-bilgisayarinizi-kapatmayin-neden-kaynaklanir-windows-hazirlaniyor-uzun-suruyor

Bilgisayar güncelleme yaparken internet bağlantısı gerekebilir. Yani internet bağlantısında oluşan bir problem nedeniyle cihazınız Windows hazırlanıyor ekranında takılı kalabilir. Bu yüzden, bilgisayarınıza bağlı internetin sorunsuz çalıştığından emin olmalısınız.

İnternetin sorunsuz olduğundan emin olduktan sonra bilgisayara bağlı olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer cihazınız internete Wi-Fi ile bağlanıyorsa, ethernet kablosu takmayı deneyebilirsiniz. İnternet bağlantısının sorunsuz yapıldığından emin olduktan sonra hatanın çözülüp çözülmediğini görmek için bir süre bekleyebilirsiniz.

Bilgisayarın Gücünü Tamamen Sıfırlayın

Bilgisayarın gücünü sıfırlamak sizi bazı problemlerden kurtarabilir. Aslında bu işlem pek tavsiye edilen bir işlem değildir. Ancak, Windows hazırlanıyor bilgisayarınızı kapatmayın gibi hatalarla karşılaşıldığında denenmesi olumlu sonuçlar verebilir.

  • Gücü sıfırlamak için bilgisayarınızı tamamen kapatın.
  • Bilgisayarın fişini çekin ve elektrik bağlantısını tamamen kesin. Laptop kullanıyorsanız adaptörü çıkarın ve bataryayı da sökün.
  • Bilgisayarınıza bağlı tüm kabloları ve USB aygıtları çıkarın. Yani cihazınıza hiçbir şey takılı kalmasın.
  • Bilgisayarın güç düğmesine yaklaşık 30-35 saniye kadar basılı tutun ve sonra bırakın.
  • Sonrasında bilgisayarınızın fişini tekrar takın ve güç düğmesine basarak çalıştırın.

Bu adımlardan sonra hatadan kurtulup kurtulmadığınızı anlamak için bir süre beklemeniz gerekiyor. Eğer hala Windows hazırlanıyor ekranını geçemiyorsanız, ne yazık ki diğer çözüm yollarına göz atmalısınız.

SFC Taraması Yapın

hostixo-blog-windows-hazirlaniyor-bilgisayarinizi-kapatmayin-windows-hazirlaniyor-da-kaldi-sfc-taramasi

Eğer bilgisayar hakkında biraz bilginiz varsa güvenli moda girerek SFC taraması gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede yazımızdaki hatadan kurtulabilmeniz mümkün.

  • İlk olarak güvenli moda girmek için bilgisayar açılırken (Windows logosu gelmeden önce) F8 tuşuna basmanız gerekiyor.
  • Bilgisayar açıldığında Başlat menüsünü açarak arama kısmına CMD yazın.
  • Ardından, Komut İstemi’ne sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın.
  • Sonrasında açılan ekrana aşağıdaki komutu yazmanız ve Enter tuşuna basmanız gerekiyor. Aşağıdaki kodu direkt olarak kopyalayabilir ve Komut İstemi’ne yapıştırabilirsiniz. Aşağıdaki komutu girdikten sonra bir işlem başlayacaktır. Bu işlemin bitmesi biraz zaman alabilir.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

  • İşlem tamamlandıktan sonra Komut İstemi’ne sfc /scannow yazarak Enter tuşuna basmanız gerekiyor. Bu komutu girdiğinizde farklı bir işlem başlayacaktır. Bu işlem sona erdiğinde artık bilgisayarı yeniden başlatabilir ve hatanın çözülüp çözülmediğini denetleyebilirsiniz.

Temiz Bir Windows Kurulumu Yapın

Yukarıdaki tüm yöntemleri denemenize rağmen Windows hazırlanıyor hatası devam ediyor olabilir. Bu durumda bilgisayarınıza format atmaktan başka pek bir seçeneğiniz yok demektir. Bilgisayarınıza temiz bir format atarak sorunsuz şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Format atarken temiz bir Windows 10 veya Windows 11 kurulumu yaptığınızdan emin olmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece ileride sorunlarla karşılaşma olasılığınız oldukça düşecektir.

İçeriğimizde Windows hazırlanıyor bilgisayarınızı kapatmayın hatası hakkında sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Bu hatanın bazı çözüm yollarını da sizlerle paylaşmak istedik. Umarız yazımızdaki yöntemler sayesinde bu hatadan kurtulabilmişsinizdir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu