Güvenlik

Statik IP Nedir ? Dedicated IP Faydaları Nelerdir ?

Paylaşımlı IP Adresi Nedir ? (Shared IP)

Statik IP Nedir anlatmadan önce Paylaşımlı IP Adresini anlatmamız gerekmektedir.Paylaşımlı IP adresi İngilizce olarak Shared IP olarak tanımlanmaktadır.Paylaşımlı bir sunucuda bir ip adresi üzerinde bir çok web sitesi barınabilir.Genel anlamı bir IP adresinde bir çok web sitesinin barınması anlamına gelmektedir.Çok sık görülmemekte birlikte sitenizin ip adresi değişebilir.
Eğer web siteniz önemli , yüksek trafikli ve SSL sertifikasına ihtiyacınız bulunuyor ise Statik IP adresi yani sitenize özel bir IP adresine ihtiyaç duyarsınız.

Statik IP adresi Nedir ? (Dedicated IP )

Statik IP adresi aynı zamanda Özel IP Adresi olarak adlandırılmaktadır.İngilizce olarak Dedicated IP olarakta tanımlanabilmektedir.Siteniz farklı siteler ile aynı ip adresi üzerinden yayın almaz.Ayrıca sitenizin ip adresi değişmez.

 Statik IP adresi Faydaları Nelerdir ?

Sitenizin trafiği yüksek ise özel ip adresine ihtiyaç duyabilirsiniz.Ayrıca SSL sertifikasına ihtiyacınız mevcut ise statik ip almanız gerekmektedir.
Bunun yanı sıra Statik IP adresinin Seo ve güvenlik olarak etkileri bulunmaktadır.Seo uzmanları tarafından belirtilen bilgilere göre Statik IP Seo için zorunludur. Web sitenizin içeriğinde benzer siteler ile aynı ip adresinden yayın alması durumunda botlar tarafından sıralamanızı etkileyebilir.Bundan dolayı statik ip adresinin web siteniz için etkisi oldukça yüksektir.
Ek olarak paylaşımlı ip adresinde barınmanız durumunda aynı ip adresinde bulunan bir web sitesine saldırı geldiğinde sitenizin etkilenme olasılığıda yüksektir.Bundan dolayı statik ip adresinin  web sitenizin güvenliği için gerekli olmaktadır.

Sitenize Özel IP adresine sahip Kurumsal Hosting Paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu