Sosyal Medya

Pinterest Nedir? Bilmeyenler İçin Pinterest Kullanım Rehberi

Birçoğumuz internette gezinmeyi çok sever. İnternet üzerinde gezinirken en çok karşılaştığımız blog ve görsel sayfalarından biri olan Pinterest içinde yemek tariflerinden, moda yazılarına kadar birçok içerik ve görsel barındırır. Peki nedir bu Pinterest.

Pinterest; internette sevdiğiniz şeyler ile ilgili kaliteli görseller aradığınızda karşınıza pek çok kez çıkmış olabilir. İçerisinde birçok kaliteli görsel barındıran Pinterest duvar kağıdı olarak kullanabileceğiniz görsellerde içerir. Peki bu uygulama nedir ne değildir gelin bir bakalım.

Pinterest Nedir?

Aylık 200 milyondan fazla kullanıcısı olan, görsel odaklı bir sosyal medya platformudur .

Platform, kullanıcıların ilham, motive edici resimler ve fikirleri paylaştığı dijital bir albüme benzetilebilir. Fikirlerinizi paylaşmak için bir yer olmanın ötesinde, aynı zamanda önemli bir pazarlama aracı olarak da kullanılır. Anketlere göre Pinterest kullanıcılarının %87’si sitede gördükleri bir ürünü satın aldıklarını söylüyor.

Pinterest, pinler ve panolar dahil olmak üzere diğer sosyal kanallarda bulunmayan bir dizi özelliğe sahiptir. Pinterest panosu, kullanıcının sanal görüntü koleksiyonunun kalbidir.

Pinterestuygulamasında kullanılan terimler;

  • Pin, panoya kaydedilen görsellere verilen isimdir.
  • Pano, birlikte tutmak istediğiniz pinleri kaydedip listelediğiniz alana denir istediğiniz kadar pano oluşturmanız mümkündür.
  • “Pin it” (Pinle)  kırmızı bir buton yardımı ile istediğiniz görseli panonuza ekleyebilir. Kendi görselleriniz dışında eskiden paylaşılan görsellere de aynı işlemi uygulayabilirsiniz.
  • Repin, Twitter retweet özelliği gibi düşünülebilir aynı şekilde beğendiğiniz bir görseli ”repin” ederek paylaşabilirsiniz.

Ayrıca ”popüler” sekmesinden diğer kullanıcıların neleri Pinlediğini görebilirsiniz ve anında repin yapabilirsiniz.

Pinterest Panosu Nedir?

Facebook veya Instagram’da yayınlanan standart resimlerin aksine, pinleriniz panolarda düzenlenir. Pinterest panosu, kullanıcıların belirli pinleri kaydettiği bir koleksiyondur. Genellikle, her panonun kendi bağımsız teması veya amacı vardır. Örneğin, bir sosyal medya pazarlama panonuz veya grafik tasarım panonuz olabilir.

Profiliniz, ilgi alanlarınızın her birini kapsayan birden çok panodan oluşabilir. Zaman geçtikçe, kullanıcılar panolarına fazladan içerik ekler veya yenilerini oluşturur.

Ayrıca Pinner’lar (diğer kullanıcılar) ya tüm hesabınızı ya da onları en çok ilgilendiren belirli panoları takip edebilirler.

Pinterest Hesabı Oluşturma

Hesap Oluşturmak için Pinterest web sitesini ya da mobil uygulamayı kullanarak hesabınızı oluşturabilirsiniz. Eğer bir işletme hesabı açmak istiyorsanız “Bir işletme hesabı oluştur” seçeneğini kullanabilirsiniz unutmayın işletmenizin reklamını ücretsiz bir şekilde yapmanın en iyi yollarından biri sosyal medya platformlarını kullanmaktır.

Daha sonra ilgi alanlarınızı belirleyerek hangi konular hakkında görseller görmek isteyeceğinize karar verebilirsiniz.

Pinterest Pano Oluşturma

Bir pano oluşturmak için hesabınıza giriş yapın ve sayfanın sağ üst köşesindeki Ekle+ butonuna tıklayın. Bir pin ekleme, içerik yükleme veya bir pano oluşturma arasında seçim yapmanızı sağlayan bir açılır kutu ortaya çıkacaktır.

Bir Pano oluştur seçeneğini seçtiğinizde platform, oluşturacağınız içerik hakkında gerekli bilgileri girmenizi isteyecektir.Evlilik” gibi bir kategori seçin,  panonuza bir ad verin ve panoya kimlerin erişebileceğini seçin.

Yalnızca sizin seçeceğiniz arkadaşlarınızın veya katkıda bulunanların da materyal eklemesi için bir seçenek de mevcuttur. Genellikle en çok dikkati basit ve net adlara sahip Pinterest panoları çeker.

Pinterest Nasıl Kullanılır?

1.Uygulamada Bulduğunuz Bir Pini Kaydetme

Uygulamada dolaşırken ilginç bulduğunuz görseller olabilir ve bunları daha sonra incelemek amacıyla saklamak isteyebilirsiniz işte tüm bu pinleri kaydetmek için şu adımları uygulamanız yeterlidir.

  • Kaydetmek istediğiniz pinin üzerine gelin.

pinterest

Tüm panolarınızı listeleyen bir menüyü açmak için açılır menüye tıklayın.

Pinterest Nedir? Bilmeyenler İçin Pinterest Kullanım Rehberi 1

Pini kaydetmek istediğiniz panoyu seçin ve işlem tamamdır.

2.Web’de Bulduğunuz Bir Resimden Bir Pin Oluşturma

İnternette gezerken görüp beğendiğiniz bir görseli paylaşmak istediniz peki bunu nasıl yapıncaksınız? işte bunun çok kolay bir yolu var hadi gelin beraber bir göz atalım.

Öncelikle Pinterest browser butonunu kullanarak başlıyoruz. Bu browser butonu, web’de bulduğunuz resimlerden kolayca Pin oluşturmanıza yardımcı olur.pinterest

Pin olarak kaydetmek istediğiniz bir resim bulduğunuzda, tarayıcınızın araç çubuğundaki tarayıcı düğmesine (P) tıklayın. Ya da üzerine geldiğinizde görüntülerin üzerinde beliren “Sabitle” butonuna basabilirsiniz.

“Sabitle” düğmesini seçtiğinizde, web sitesindeki resimlerin bir listesi görünecektir. Bu listeden, resim listesinden Pini oluşturmak istediğiniz resmi seçin ve Kaydet’e tıklayın. Açıklamayı ekleyin veya düzenleyin ve ardından kaydetmek istediğiniz panoyu seçin.

3.Bilgisayarınızda Kaydedilmiş Bir Resmi Kullanarak Pin Oluşturma

Bilgisayarınızdaki görüntülerden bir Pin oluşturmak için izleyeceğiniz adımlar:

  • Sayfanın sağ üst köşesindeki +‘ya ve ardından Bir Pin Yükle’ye tıklayın.
  • Resim Seç seçeneğini seçin ve dosyayı bilgisayarınızda bulun.
  • Pininiz için bir pano seçin ve bir açıklama ekleyin.
  • Kaydet’i tıklayın ve hepsi bu kadar.

Dilerseniz Bilgisayar Meraklılarının Çokça Karşılaştığı Port Nedir, Ne İşe Yarar? yazımızda inceleyebilirsiniz.

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu