E-TicaretYazılım

Shopify Nedir? Nasıl Kullanılır? Kolay E-ticaret Sitesi Açma

E-ticaret ile ilgilenenler için Shopify nedir konusuna açıklık getirelim. Bu platform sayesinde e-ticarete hızlı bir giriş yapabilirsiniz.

Ticarete atılmak için bir dükkân sahibi olmak tabii ki önemli. Ancak, internet sayesinde artık ticaret bambaşka bir boyuta ulaştı. E-ticaret ile ülkeler arası satışlar yapabilmek bile mümkün. Üstelik, günümüzde e-ticaret yapmak için kullanabileceğiniz birçok platform mevcut.

Hepsiburada, N11 ve Trendyol gibi sitelerden satış yapabilmeniz mümkün. Ancak, kendi e-ticaret sitenizi açmak istiyorsanız, bu durumda Shopify fazlasıyla işinizi kolaylaştıracaktır. Shopify ile çok fazla teknik bilgiye gerek olmadan yeni bir ticaret sitesi oluşturabilirsiniz. Böylece internetten satış yaparak kazancınızı önemli ölçüde arttırabilirsiniz. Bu konu hakkında daha fazla detayı içeriğimizde bulabilirsiniz.

Shopify Nedir?

hostixo-blog-shopify-nedir-shopify-turkiye-shopify-avantajları

Ticarete atılmak isteyenler için tek seçenek bir mağaza sahibi olmak değil. İnternetin bir diğer faydası tam bu noktada karşımıza çıkıyor. E-ticaret, artık hayatımızda önemli bir yere sahip. E-ticaret yaparak yüksek kazançlara ulaşabilmemiz mümkün.

Shopify nedir sorusunun cevabı aslında e-ticaret yapmak isteyenler için büyük önem taşıyor. Shopify, kendi e-ticaret mağazanızı açmaya yarayan bir platform olarak tanımlanabilir. Bu platformdan kendi çevrimiçi mağazanızı hızlıca oluşturabilir ve yayına alabilirsiniz.

Shopify Ne İşe Yarar?

Shopify ile kendi e-ticaret mağazanızı oluşturabileceğinizi belirtmiştik. Daha sonra oluşturduğunuz mağaza yani sitenin görünümünü istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Ayrıca, sitenize ürünler ekleyebilir ve ödeme ayarlarını yaparak alışverişe hazır hale getirebilirsiniz. Tüm bunları çok fazla teknik detaya girmeden halledebilmeniz mümkün.

Ancak, bu platformun ücretsiz olmadığını belirtelim. Shopify sınırlı bir süre için ücretsiz olarak kullanılsa da bir noktadan sonra ücretli bir paket satın almanız gerekiyor. Tabii ki bu paketlerin özellikleri değişiklik gösteriyor. Ancak, hangi paketi alırsanız alın mağazanıza sınırsız ürün ekleyebiliyorsunuz.

Shopify ile Türkiye’de Satış Yapmak Mümkün mü?

Shopify Türkiye üzerinden bir e-ticaret sitesi açarak satış yapmanın mümkün olduğunu belirtelim. Shopify’ın desteklediği ödeme kuruluşlarından birisini seçerek ödeme alabilirsiniz. Böylece hiçbir problem olmadan çevrimiçi mağaza sahibi olabilirsiniz.

Shopify Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

hostixo-blog-shopify-nedir-shopify-kullanmanin-avantajlari-neler

Shopify ne işe yarar konusunu sizler için açıkladık. Şimdi bu platformun sunduğu avantajlardan bazılarına değinmek istiyoruz. E-ticaret yapmak isteyenler, bu platformun avantajlarına göz atarak daha fazla fikir sahibi olabilirler.

Shopify Avantajları

  • Sürekli güncelleme almakta yani geliştirilmektedir.
  • Ürün bilgilerini istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
  • Üçüncü parti yazılımlar için destek sağlar.
  • Bulut tabanlıdır ve bu sayede farklı cihazlar ve tarayıcılardan kolay erişilebilir.
  • CSS gibi dilleri öğrenme aşamasında olanlar için kolay kullanım sunar.
  • Çok fazla ödeme seçeneği vardır.
  • Fazla tercih edildiği için diğer kullanıcılardan yardım alabilmeniz mümkündür.
  • Siteniz yani mağazanız için oldukça fazla özelleştirme seçeneği sunar. Bu sayede mağazanızı istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Shopify Nasıl Kullanılır?

hostixo-blog-shopify-nedir-shopify-nasil-kurulur

Shopify nedir gibi konulardan sonra artık en kritik konuya değinmek istiyoruz. Shopify hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bu platform üzerinden bir e-ticaret sitesi açmak istiyor olabilirsiniz. Bu durumda fazla kafanızı karıştırmadan bunu nasıl yapacağınızı size açıklamak istiyoruz. Böylece e-ticaret mağazanızı oluşturabilir ve ürünlerini eklemeye başlayabilirsiniz.

Shopify Kurulumu

İlk etapta Shopify web sitesine giderek bir üyelik oluşturmalısınız. Üyeliğinizi tamamlarken Mağaza Adı gibi seçenekleri dikkatli doldurduğunuzdan emin olun. Mağaza bilgilerini girerek kayıt işlemini tamamladığınızda mağaza yöneticisi diye bir kısma aktarılacaksınız.

Bu kısımda ödeme ayarlarını, görünüm ayarlarını, gönderim ayarlarını ve ürün yükleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Sitenize tema seçerken ücretli ve ücretsiz birçok farklı temayla karşılaşacaksınız. Shopify temalarından istediğinizi seçerek özelleştirebilmeniz mümkün. Görünüm üzerinde yazı tipi değişikliği, ürün listelenme sayısı ve öne çıkacak ürünleri seçme gibi düzenlemeler yapabilirsiniz.

Ayrıca, ücretsiz bir tema seçmek yerine Premium yani ücretli bir tema seçerek hazır bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Sitede daha detaylı düzenlemeler yapmak istiyorsanız, HTML/CSS düzenle menüsüne gidebilirsiniz. Ancak, bunun için kodlama hakkında birazda olsa bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

Sitenize ürün eklemek için Products seçeneğine tıklamalısınız. Sonrasında sağ üstteki Ürün Ekle butonuna tıklayarak ürün bilgilerinizi girmelisiniz. Burada ürün bilgilerini girerken dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca, bu kısmı SEO uyumlu olacak şekilde doldurmayı da asla unutmamalısınız. Ürün bilgilerini doldurduktan sonra Ürünü Kaydet butonuna tıklayarak kaydedebilirsiniz.

Bu aşamalardan sonra mağazanızın yönetici paneline bir göz gezdirebilirsiniz. Hatalı veya eksik bir işlemin olmadığından emin olduktan sonra ödeme yöntemini düzenleyebilirsiniz. Sitenizde ödeme alınabilmesi için bir Sanal POS servisi almanız gerektiğini unutmayın. Ödeme ayarlarını da doğru bir şekilde yaptıysanız, artık e-ticaret siteniz yayına hazır demektir. Daha sonra yönetici panelinden sitenizi yine istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Bu içeriğimizde Shopify nedir sorusunun yanı sıra bu platformdan kendi e-ticaret sitenizi nasıl oluşturabileceğinizi sizlerle paylaşmaya çalıştık. Kurulumu olabildiğince kafanızı karıştırmayacak şekilde aktarmak istedik. Böylece sizde fazla teknik bilgi gerekmeden kendi e-ticaret mağazanızı hemen açabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu