Diğer

Birbirinden Kaliteli Görseller için Ücretsiz Telifsiz Fotoğraf Siteleri

Telif yememek için ücretsiz telifsiz fotoğraf sitelerinden görseller indirebilirsiniz. Bu siteler çok işinize yarayacak.

Dijitalleşme artık her alana yayılmış durumda. Dijital platformlarda birçok içeriğe kolayca erişebiliyoruz. Fotoğraf ve videolarında bu içerikler arasında bulunduğunu söyleyebiliriz. İnternetten birbirinden güzel fotoğraflar bulabiliyor ve hemen cihazımıza indirebiliyoruz. Ancak bu fotoğrafları kafamıza göre kullanmamız oldukça sakıncalı.

Çünkü izinsiz kullandığınız fotoğraflar, telif yemenize sebep olabilir. Telif sonucu hazırladığınız içerikler tamamen silinebilir veya bazı cezalarla karşılaşabilirsiniz. İşte bu yüzden telifsiz fotoğraflar kullanmanız oldukça önemli. Web sitenizde kullanmak için Google’dan telifsiz fotoğraflar arıyorsanız, bu konuda size yardımcı olmak istiyoruz. Birbirinden yararlı ücretsiz fotoğraf sitelerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Telif Hakkı Nedir?

hostixo-blog-telif-hakki-nedir-stok-gorseller-ucretsiz-icerik

İnternette birçok fotoğraf, video ve müzik bulabiliyoruz. Bu tür içeriklerin çoğunu indirip rahatlıkla kullanabiliyoruz. Ancak ücretsiz telifsiz fotoğraf sitelerinden indirmediğimiz içerikler aslında oldukça tehlikeli. Çünkü internette gördüğümüz içeriklerin çoğu telifli olarak karşımıza çıkıyor. Telif hakkı, aslında o içeriğin sahipli olduğu anlamına geliyor. Örneğin, bir sanatçı bir şirketle anlaşıp YouTube gibi platformlarda müziğini yayınlatabiliyor.

İşte bu durumda o müziğin telif hakları o şirkete veya sanatçıya ait oluyor. Yani telif haklarını aslında birer patent olarak düşünebilirsiniz. Telifli içerikleri izinsiz olarak kullandığınızda başınız ağrıyabilir. Çünkü telif hakları sahibi, içeriği izinsiz kullanıldığında bunu şikâyet edebiliyor. Şikâyet sonucunda paylaştığınız içerik telif hakları sebebiyle kaldırılıyor. Hatta bazı senaryolarda telif hakları sebebiyle davalar bile açılabiliyor.

Neden Telifsiz İçerikler Kullanılmalı?

Telif hakları aslında içerik sahipleri için oldukça yararlı. Ancak kullanıcılar için çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. Bu sebeple ücretsiz telifsiz fotoğraf sitelerini kullanmak fazlasıyla önemli. İnternette telifli görseller ve içerikler kullanırsanız, hiç beklemediğiniz bir anda bazı şikayetlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Örneğin, sitenizde kullandığınız bir görsel veya müzik telif haklarıyla korunuyor olabilir.

Yani bu içeriğin telif hakları bir şirketin veya kişinin elinde olabilir. Bu durumda telif hakları sahibi sitenizdeki içeriğe telif atabilir. İçeriğinize telif atıldığında, sitedeki yayınladığınız içerik komple silinebilir. Bunun yanı sıra, telifli içerikler kullandığınızda bazı davalarla bile karşılaşabilirsiniz.

İşte bu tür sebeplerden dolayı, ücretsiz telifsiz fotoğraf sitelerini kullanmanız oldukça önemli. Sitede veya farklı bir platformda, telifsiz içerikler kullanmaya mutlaka özen göstermelisiniz. Böylece beklemediğiniz anlarda garip durumlarla karşı karşıya kalma ihtimaliniz oldukça düşecektir.

En İyi Ücretsiz Telifsiz Fotoğraf Siteleri

Siteniz için birbirinden kullanışlı ücretsiz telifsiz fotoğraf siteleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Listemizdeki stok fotoğraf siteleri ücretsiz olarak rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu siteler sayesinde istediğiniz görselleri bulabilir ve rahatlıkla kullanabilirsiniz. Böylece telif yeme gibi problemlerden kurtulabilirsiniz. Burada lafı daha fazla uzatmayalım ve en iyi fotoğraf sitelerini birlikte öğrenelim.

Pixabay

hostixo-blog-en-iyi-ucretsiz-telifsiz-fotograf-siteleri-pixabay-com

Ücretsiz telifsiz fotoğraf sitelerinin en başlarında Pixabay geliyor. Telifsiz stok görseller bulabileceğiniz bu site, basit ancak fazlasıyla kullanışlı. Sitede arama yaparak istediğiniz türde stok fotoğrafa erişebilirsiniz. Bu sitede 1 milyonun üzerinde fotoğraf bulunduğunu belirtelim.

Üstelik Pixabay, fotoğrafları kolayca indirmenize olanak tanıyor. Fotoğrafları indirirken birçok farklı boyut seçimi yapabiliyorsunuz. Pixabay’ın avantajları bunlarla da kalmıyor. Bu siteden telifsiz videolar, ses efektleri, müzikler ve illüstrasyonlar bile bulabiliyorsunuz. Kısacası, çok fazla telifsiz içerik için Pixabay’a göz atabilirsiniz.

Pexels

hostixo-blog-en-iyi-ucretsiz-telifsiz-fotograf-siteleri-pexels

Telifsiz videolar ve fotoğraflar bulabileceğiniz Pexels, oldukça sık tercih edilen bir site. Ücretsiz telifsiz fotoğraf siteleri arasında popüler olan bu site, çok sayıda içeriğe sahip. Sitede arama yaparak istediğiniz türde içerikler bulabilmeniz mümkün.

Ayrıca bu siteden istediğiniz içeriği kolayca indirebiliyorsunuz. Bir fotoğraf veya video indirmek için üye olmanıza gerek yok. Birçok farklı boyut ve kalite seçeneğinden istediğinizi seçerek ücretsiz indirme yapabilirsiniz. Pexels sayesinde çok sayıda telifsiz stok içeriğe kolayca erişebilirsiniz.

Freepik

hostixo-blog-en-iyi-ucretsiz-telifsiz-fotograf-siteleri-freepik

Diğer sitelerden biraz daha farklı bir yapıya sahip olan Freepik, işinize fazlasıyla yarayabilir. Freepik, popüler ve ücretsiz telifsiz fotoğraf siteleri arasında önemli bir konuma sahip. Bu sitede birbirinden farklı çok sayıda telifsiz içeriği kolayca bulabilirsiniz. Çünkü bu sitede telifsiz ikonlar, fotoğraflar, videolar, vektörler ve hatta PSD dosyaları bulunuyor.

Örneğin, telifsiz bir PSD fotoğraf indirebiliyor ve bu görsel üzerinde birçok düzenleme yapabiliyorsunuz. Tüm bu avantajlara sahip olan Freepik, günlük belli bir limite kadar ücretsiz indirme yapmanıza izin veriyor. Bu siteden çok sayıda içeriği kolaylıkla ücretsiz indirebiliyorsunuz. Diğer telifsiz içerik sitelerinden daha farklı içerikler bulabileceğiniz bu siteyi mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Unsplash

hostixo-blog-en-iyi-ucretsiz-telifsiz-fotograf-siteleri-unsplash

Birbirinden güzel görseller bulabileceğiniz Unsplash, yine ücretsiz indirme yapabileceğiniz bir site. Ücretsiz stok görseller için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz. Üye olmadan indirme yapabileceğiniz Unsplash, farklı boyut seçimleri yaparak telifsiz görseller indirmenize olanak tanıyor. Ayrıca bu sitede ücretli görsellerde mevcut. Aylık belli bir ücret karşılığında Unsplash+ abonesi olarak ekstra çok sayıda stok görseli indirebiliyorsunuz.

FreeImages

hostixo-blog-en-iyi-ucretsiz-telifsiz-fotograf-siteleri-freeimages

Ücretsiz telifsiz fotoğraf siteleri listemizde FreeImages‘e de yer vermek istiyoruz. Telifsiz görsellerin yanı sıra farklı içerikler arıyor olabilirsiniz. Bu durumda yine Freepik’e benzer olan bu siteyi tercih edebilirsiniz.

Çünkü bu sitede telifsiz görsellerin haricinde birçok farklı içerik mevcut. Örneğin, siteden telifsiz ikonları ve vektörleri ücretsiz olarak hızlıca indirebilirsiniz. Sayısızca içerik bulabileceğiniz bu siteden telifsiz fotoğraflar ücretsiz olarak rahatlıkla indirilebiliyor. Bunun için istediğiniz içeriği seçerek indirme butonuna basmanız yeterli.

Stockvault

hostixo-blog-en-iyi-ucretsiz-telifsiz-fotograf-siteleri-stockvault

En iyi ücretsiz telifsiz fotoğraf sitelerinden bir diğeri de Stockvault olarak gösterilebilir. Senelerdir hizmet olan bu site, stok görseller indirmek için birebir. Sitede birçok farklı kategoride sayısızca telifsiz görsel bulabilmeniz mümkün. Stockvault içerisinde arama yaparak istediğiniz içerikleri daha rahat bulabilirsiniz. Sonrasında istediğiniz içeriği seçerek indirme butonuna basabilir ve bu şekilde ücretsiz indirme yapabilirsiniz.

Stockvault ile birlikte ücretsiz fotoğraf siteleri listemizin sonuna geliyoruz. Bu sitelerden istediğinizi tercih edebilir ve ücretsiz telifsiz içerikler indirebilirsiniz. Özellikle bir siteniz varsa, telifsiz içerikler kullanmaya mutlaka özen göstermelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu