SEO

En İyi 5 Anahtar Kelime Bulucu Araç

Bir anahtar kelime bulucu kullanarak yeni anahtar kelimeler keşfedilebilir. Anahtar kelime araştırması için bu araçları kullanabilirsiniz.

SEO, sitenin arama motoru sıralamasında üst sıralarda bulunmasını sağlar. SEO çalışması yaparken birçok farklı araçtan faydalanabilirsiniz. Böylece çalışmaları daha doğru bir şekilde yaparak sitenizi üst sıralara çıkarabilirsiniz. Anahtar kelimelerin SEO için önemi oldukça büyük.

Anahtar kelimeler doğru şekilde kullanıldığında siteye birçok yönden fayda sağlayabiliyor. İşte bu sebeple bu kelimeleri dikkatli bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Anahtar kelime bulma araçları sayesinde aradığınız kelimeler hakkındaki birçok detayı öğrenebilirsiniz. Bu araçlar sayesinde yeni anahtar kelimelerde keşfedebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz anahtar kelime bulma araçları için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Anahtar Kelime Nedir?

hostixo-blog-en-iyi-5-anahtar-kelime-bulucu-seo-anahtar-kelime-nedir

Arama motorunda arama yaparken kullanılan arama terimleri anahtar kelime olarak tanımlanabilir. Anahtar kelime bulucu kullanılarak yeni arama terimleri keşfedilebilir. Google’da arama yaparken bazı arama terimleri kullanırız.

Örneğin, yeni bir tablet alacağımız zaman Google’a “tablet fiyatları” şeklinde bir arama terimi yazabiliriz. İşte bu yazdığımız arama terimi aslında anahtar kelime olarak tanımlanıyor. Anahtar kelimeler, ziyaretçilerin aradıklarını daha kolay bir şekilde bulmalarını sağlıyor. Bu sebeple sitenizde anahtar kelimeleri ne kadar doğru kullanırsanız o kadar iyi olacaktır.

Anahtar Kelimeler Neden Önemli?

Anahtar kelimelerin SEO için önemi büyük. Sitenin arama motorunda üst sıralarda yer alabilmesi için yapılan çalışmalar mevcut. Bu çalışmaların tamamı SEO olarak tanımlanabilir. SEO ile alakalı çalışmalar yaparak sitenin sıralaması yükseltilebiliyor.

Böylece daha fazla ziyaretçiye ulaşılabiliyor. Yazımızda bahsettiğimiz anahtar kelimelerde aslında SEO’ya dahil olarak gösterilebilir. Anahtar kelimeler, sitede doğru şekilde kullanıldığında sitenin sıralaması yükselebiliyor.

Ancak tabii ki kullanacağınız anahtar kelimeleri de araştırma yaparak dikkatli bir şekilde seçmeniz gerekiyor. Yani aslında anahtar kelime araştırması, bir SEO çalışması olarak gösterilebilir. Anahtar kelimelerin doğru kullanımı siteye oldukça yüksek bir oranda fayda sağlayacaktır.

En İyi 5 Anahtar Kelime Bulucu

SEO anahtar kelime araştırması yapmak için bazı araçlardan faydalanabileceğinizi belirtmiştik. Bu araçlar, genel olarak anahtar kelimelerin aranma hacmini ve benzer detaylarını görmenize olanak tanırlar. Böylece bir kelimenin ne kadar arandığını vs. öğrenebilirsiniz. Bu araçları bir anahtar kelime üretici olarak kullanarak yeni arama terimleri keşfedebilirsiniz.

Google Adwords Keyword Planner

hostixo-blog-en-iyi-5-anahtar-kelime-bulucu-google-keyword-planner

Ücretsiz anahtar kelime bulucu Google Keyword Planner, birçok özelliğe sahip. Bu araç sayesinde bir arama teriminin rekabet derecesini görebilirsiniz. Ayrıca bu araç, bir arama teriminin ortalama aylık arama sayısı gibi değerlerini de görebilmenizi sağlar.

Bunun gibi birçok özelliğe sahip olan Google Anahtar Kelime Planlayıcısı, yeni anahtar kelimeler keşfetmek için kullanılabilir. Üstelik bu araç sayesinde negatif anahtar kelimeleri keşfederek kullanmaktan kaçınabilirsiniz.

Ubersuggest

hostixo-blog-en-iyi-5-anahtar-kelime-bulucu-ubersuggest

Yeni arama terimleri keşfetmek için basit bir araç arıyorsanız, Ubersuggest size yardımcı olabilir. Bu aracı kullanarak anahtar kelimelerin aranma hacmi ve zorluk dereceleri gibi değerlerini görebilmeniz mümkün.

Ayrıca bu araç, yeni anahtar kelime önerileri ve hatta içerik önerileri de sunabiliyor.  Tabii ki Ubersuggest’in tüm özellikleri bunlarla sınırlı değil. Sizde birçok özelliğe sahip bu aracı kullanarak zorlanmadan yeni arama terimleri keşfedebilirsiniz.

KWFinder

hostixo-blog-en-iyi-5-anahtar-kelime-bulucu-kwfinder

Listemize KWFinder ile devam etmek istiyoruz. KWFinder, yine diğer araçlarda olduğu gibi anahtar kelimelerin aranma hacmini vs. görebilmenizi sağlıyor. Yani bu aracı kullanarak arama terimleri hakkında birçok detaya ulaşabilmeniz mümkün.

Böylece anahtar kelimeler arasındaki rekabeti görebilir ve detaylı analizler yapabilirsiniz. Ayrıca bu araç, aradığınız kelime için Google’ın ilk sayfasında bulunan siteleri de görebilmenizi sağlar. Böylece SERP analizi de yapabilirsiniz.

KeySearch

hostixo-blog-en-iyi-5-anahtar-kelime-bulucu-keysearch

Listemizde bulunan KeySearch, birçok SEO aracına sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bu sitede özellikle anahtar kelimelerle alakalı birçok araca ulaşabilirsiniz. Sitedeki Keyword Research aracını kullanarak anahtar kelime analizi yapabilir ve yeni kelimeler keşfedebilirsiniz. Bu araç sayesinde aradığınız kelimenin son 12 ayda ne kadar arandığını bile görebilmeniz mümkün.

SEMrush

hostixo-blog-en-iyi-5-anahtar-kelime-bulucu-semrush-keyword-overview

Oldukça popüler bir araç olan SEMrush, aslında tam olarak bir anahtar kelime bulucu değil. Bu aracın genel olarak SEO analiz aracı olduğunu söyleyebiliriz. SEMrush sayesinde backlink analizi, rakip analizi ve trafik analizi gibi birçok farklı şey yapabilirsiniz.

Ayrıca bu aracı kullanarak anahtar kelime araştırması da yapabilirsiniz. SEMrush sayesinde bir kelime hakkındaki birçok detayı görüntüleyebiliriz. Üstelik bu aracı kullanarak birçok arama terimini karşılaştırabilir ve yeni kelimelerde keşfedebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu