BilgisayarGüvenlik

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları – İnternetteki Tehlikelerden Korunun

Ücretsiz antivirüs programları kullanarak birçok tehlikeden korunabilmeniz mümkün. Listemize göz atarak yeni bir antivirüs programı seçebilirsiniz.

İnternetteki tehlikeler gün geçtikte artmaya devam ediyor. Daha önce hiç görmediğimiz yeni tehlikeler ortaya çıkabiliyor. Bilgisayarımıza sızan virüsler, büyük sorunlara neden olabilirler. Bu noktada verilerimizin çalınması başımıza gelecek en kötü şey olabilir. Siber saldırılardan ve virüslerden korunmak için ek güvenlik önlemleri almanız kesinlikle şart.

Bu önlemlerin en başında tabii ki antivirüs programları geliyor. Antivirüs programları, internette daha güvenli gezinebilmemize olanak tanıyarak bizleri birçok tehlikeden koruyor. Bu sayede bilgisayarımıza virüs bulaşması oldukça zorlaşıyor. Bu tür sebeplerden dolayı günümüzde antivirüs programı kullanmanız kesinlikle çok önemli.

Antivirüs Programı Ne İşe Yarar?

hostixo-blog-en-iyi-ucretsiz-antivirus-programlari-kaspersky-free-defender-avast

Siber saldırılar gün geçtikçe çok daha tehlikeli bir hale bürünmeye başladı. Bu sebeple en iyi ücretsiz antivirüs programları listemizden bir program seçmeniz şart. Antivirüs programları, aslında bilgisayarı virüs gibi tehlikelerden korumak için hazırlanmıştır. Antivirüs programlarıyla bilgisayarınızı düzenli olarak virüs taramasından geçirebilirsiniz.

Böylece, virüsleri bularak tamamen temizleyebilirsiniz. Ayrıca, bu programlar sayesinde internette daha güvenli gezinebilmeniz mümkün. Antivirüs programları, sizi tehlikeli sitelerden uzak tutar. Böylece, bu sitelerden gelecek tehditlerden korunmuş olursunuz.

Yani aslında bu programların sizi siber saldırılardan ve virüslerden koruyabileceğini belirtelim. Tabii ki her antivirüs programının özellikleri farklıdır. Ancak, bu programların büyük çoğunluğu sizi tehlikeli virüslerden rahatlıkla koruyacaktır.

Neden Bir Antivirüs Programı Kullanmalısınız?

hostixo-blog-en-iyi-ucretsiz-antivirus-programlari-antivirus-programi-ne-ise-yarar

Yazımızın bu kısmını okuduğunuzda, ücretsiz antivirüs programları listemiz sizin için daha önemli bir hale gelecek. İnternetin ve bilgisayarın doğru kullanıldığında ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz. Ancak, internette gezinirken sürekli dikkatli olmak zorundayız. Çünkü internette gezinirken yapacağımız bir yanlış hareket, bize çok büyük zararlar verebilir.

Bunun sonucunda bir anda büyük tehlikelerle baş başa kalabiliriz. Örneğin, bilgisayarımıza bulaşan bir virüs, verilerimizin çalınmasına sebep olabilir. Ayrıca, bilgisayarımıza yapılacak bir siber saldırı bir anda bizi bazı sorunlarla karşı karşıya bırakabilir.

İşte bu yüzden, bu tür tehlikeler için en baştan bazı güvenlik önlemleri almanız şart. Bunların başında da tabii ki antivirüs programları geliyor. Bir antivirüs programı kullanarak, bilgisayarınızı virüs gibi tehlikelerden koruyabilirsiniz.

Bu programlar, sizi internetteki birçok tehlikeden koruyacaktır. Ayrıca, bu tür programlar sayesinde siber saldırılardan da korunabilmeniz mümkün. İşte bu sebeple kesinlikle bir antivirüs programı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Hangi programı seçeceğine karar veremiyorsanız, yazımızın devamındaki listeye göz atabilirsiniz.

Ücretsiz Antivirüs Programları

hostixo-blog-en-iyi-ucretsiz-antivirus-programlari-2023-en-iyi-antivirus-programi-2023

Bir antivirüs programıyla bilgisayarınıza gelecek birçok tehditten haberdar olabilirsiniz. Cihazınıza bulaşan virüsleri tespit edebilir ve tamamen temizleyebilirsiniz. Birbirinden iyi antivirüs programlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Cihazınız için en iyi antivirüs programı hangisi diye düşünüyorsanız, listemize göz atarak istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Kaspersky Security Cloud Free

Ücretsiz antivirüs programları listemize Kaspersky Security Cloud Free ile başlayalım. İsmini sıkça duyduğumuz Kaspersky, antivirüs konusunda oldukça başarılı bir şirket. Kaspersky antivirüs normal şartlarda ücretli olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, ücretsiz antivirüs arayanlar için Kaspersky Free yani Security Cloud Free hazırlanmış.

Bu programın ücretsiz sürümünde birçok özellikten faydalanabiliyorsunuz. Böylece olası virüslerden ve tehlikelerden korunabiliyorsunuz. Ancak, uygulamadaki tüm özellikleri özgürce kullanabilmek için ücretli bir paket satın almanız gerekiyor. Bu sayede Gizlilik Koruması gibi ek özelliklerden faydalanabiliyorsunuz.

Windows Defender

Microsoft Windows Defender, aslında Windows işletim sistemlerine entegre olan bir program. Windows 10 ve Windows 11’de otomatik olarak Defender’ın kurulu olduğunu görebilirsiniz. Bu program, tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Ayrıca, diğer antivirüs programlarına nazaran daha hafif bir program olduğunu söyleyebiliriz.

Windows Defender ile bilgisayarınızı virüslerden ve tehditlerden koruyabilirsiniz. Eğer ekstra bir program indirmek hoşunuza gitmiyorsa, bu durumda Windows Defender sizin için doğru tercih olacaktır. Bu programı aktif tuttuğunuz sürece çoğu tehlikeden korunabilmeniz mümkün.

Bitdefender Antivirus Free

Çok sayıda kullanıcının tercihi olan Bitdefender, ücretsiz antivirüs programları listemizde yer alıyor. Bitdefender Antivirus Free programıyla bilgisayarınızı ücretsiz koruyabilirsiniz. Kolay kullanıma sahip olan bu program, bilgisayarınızın performansına çok fazla etki etmeden virüs taraması yapabilir. Ayrıca, bu ücretsiz programı kullanarak internetteki birçok tehlikeden de korunabilirsiniz. Bitdefender Antivirus Free, belirli aralıklarla otomatik güncellenerek bilgisayarınızı olası tehlikelerden koruyabiliyor.

AVG AntiVirus Free

Bilgisayarınızı ücretsiz korumak için AVG AntiVirus Free programını da tercih edebilirsiniz. AVG AntiVirus’un ücretsiz sürümü olan bu program, sizi birçok tehlikeden koruyabilir. Ayrıca, programın düşük özelliklere sahip bilgisayarlarda da iyi bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Bu programın ücretsiz sürümünde birçok temel özellik mevcut. Ancak, ücretli sürümünü satın alarak ekstra özelliklerden de faydalanabilirsiniz.

Malwarebytes Anti-Malware

Listemizdeki Malwarebytes Anti-Malware, aslında diğer programlardan biraz daha farklı. Bu programın tam olarak bir antivirüs programı olduğunu söyleyemeyiz. Malwarebytes Anti-Malware, daha çok antivirüse ek olarak kullanılacak bir program olarak tanımlanabilir. Bu programın temel amacı bilgisayarlardaki kötü amaçlı yazılımları yok etmek.

Birçok programın yok edemediği kötü amaçlı yazılımları, bu programla kolayca yok edebilmeniz mümkün. Ücretsiz kullanılabilen bu uygulamanın, tehlikeli yazılımları yok etmekte oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Eğer bilgisayarınızda yok edemediğiniz bir virüs varsa, bu programı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Avast Free Antivirus

Ücretsiz antivirüs programları listemizde son olarak Avast Free Antivirus’e yer vermek istiyoruz. Avast ücretsiz antivirüs programında birçok temel özellik mevcut. Bu özellikler sayesinde bilgisayarınızı olası birçok tehlikeden koruyabilmeniz mümkün. Ekstra özelliklere erişmek için yine diğer programlarda olduğu gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Ancak, bu ekstra özellikler bilgisayarınızın performansına olumsuz etki edebilirler. Bu yüzden, bunun yerine hiçbir ücret ödemeden cihazınızı tehlikelerden korumayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu programda birçok farklı kişiselleştirme seçeneğinin bulunduğunu belirtelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu