Cyberpanel ücretsiz SSL kurma işlemi nasıl yapılır? Bu işlemler için Hostixo ailesi olarak hızlı ve pratik yöntemler hazırladık. Yapılacak işlemler genelde hep aynı olsa da ilk defa yapan arkadaşlarımız için biraz karışıklık olabiliyor. O yüzden olabildiğince sade ve yalın bir anlatım tercih ettik.

Cyberpanel üzerinde ücretsiz olarak ssl türünden olan Let’s Encrypt kullanarak tek bir tıklama ile hemen SSL kurulumu yapabilir ve güvenlik sertifikasını hızlıca aktif edebilirsiniz. Bu konuda yapmanız gereken işlemleri aşağıda görebilirsiniz. Google ve diğer arama motorları için ön plana çıkarılan güvenlik düzeyi SSL sertifikaları ile çok daha düzenli bir hale geliyor.

Bu yazımızda bulunan Cyberpanel ücretsiz ssl kurulumu konusuna bütün CyberPanel VPS ya da VDS paketlerinde hızlıca yapabilirsiniz. Size de kolaylık sağlayacak olan bu işlemler için tek bir tıklama yeterli olacaktır.

CyberPanel VPS Ücretsiz SSL Kurulumu

Yapmanız gereken işlemleri sırasıyla şu şekilde gösterelim:

  • İşlem1: Öncelikle sitenize erişmeniz lazım. Bu link gibi linkinizle birlikte sisteme erişiyorsunuz. Ardından sol tarafta çıkan SSL yönetimine geliyoruz. ttps://sunucuipadresi:8090
  • İşlem2: Açılan sayfada hangi domain için SSL kurulumu yapacaksanız onu seçiyorsunuz ve Issue SSL tuşuna tıklıyoruz.
  • İşlem3: Kurulum bu şekilde halledilmiş oluyor. Başarılı olunca da yeşil bir uyarı geliyor.

Kurulumla ilgili süreçleri bu şekilde görebilir ve inceleyebilirsiniz. CyberPanel Vps ssl kurulumu bu şekilde kolaydır. Genelde çoğu hosting ve domain şirketi yeni nesil domainlere ücretsiz SSL serfitikası veriyor. Bu sayede sitenizle ilgili güvenlik derecesi negatif olmuyor. Güvenlik sertifikası olmayan sitelere Google doğrudan negatif bir puan verdiği için güvensiz görünüyor. Bu tarz durumların önüne geçmek adına SSL Sertifikasını aktifleştirebilirsiniz.

Hızlı bir şekilde SSL kurulumunu yapmanız için yukarıdaki yöntemleri kullanmanız yeterli olacaktır.