Wordpress

En İyi 5 WordPress Kişisel Blog Teması

Blog sitesi açtıktan sonra iyi bir WordPress kişisel blog teması seçmeniz doğru olacaktır. Bunun için listemizdeki temaları inceleyebilirsiniz.

Sıfırdan bir site hazırlamak oldukça zor bir iş. Günümüzde çoğu kişi siteyi sıfırdan kodlamakla hiç uğraşmıyor. Çünkü WordPress ve Joomla gibi sistemler, birkaç adımda site oluşturabilmemizi sağlıyor. Son zamanlarda site açacak kişisel genellikle blog türünü tercih ediyor. Özellikle kişisel blog sitelerinin oldukça yaygın olduğunu söyleyebiliriz.

Bileceğiniz üzere WordPress için hazırlanmış sayısızca tema mevcut. Bu temalar arasında kişisel bloglara uygun hazırlanmış temalarda oldukça fazla. İçeriğimizde sizlere oldukça kullanışlı ve şık blog temalarından bahsetmeye çalışacağız. Bu temalardan birisini seçerek kişisel blog sitenizde hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kişisel Blog Nedir?

hostixo-blog-wordpress-kisisel-blog-temasi-listesi-kisisel-blog-temalari

Listemizde birçok WordPress kişisel blog teması bulunacak. Ancak, tema listesinden önce blog ve kişisel blog konularından bahsetmeye çalışacağız. Blog, aslında kişilerin bir dijital günlük gibi kullandıkları sitelerdir. Site sahipleri, bu sitelerde kendi istedikleri şeyleri istedikleri gibi yazabilirler. Tabii ki bu durum blogun türüne göre değişiklik gösterebilir.

Örneğin, firmanız için bir blog açtıysanız, yazıları kurumsal bir dille hazırlamanız doğru olacaktır. Kişisel blog ise adından da anlayabileceğiniz gibi kişilerin kendilerine özel açtıkları sitelerdir. Bu tür bloglarda kişiler siteyi bir günlük gibi kullanarak kendi yaşantılarıyla alakalı içerikler paylaşabilir.

Kısacası, kişisel blog kişilerin kendi duygu ve düşüncelerini paylaşabilecekleri özel bir web sitesidir. Bu tür sitelerde teknik bilgi gerekmeden günlük yaşantınızla alakalı veya farklı teknik konularla alakalı yazılar paylaşabilirsiniz. Yazıları hazırlarken içerisine kendi duygu ve düşüncelerinizi ekleyebilirsiniz. WordPress kişisel blog teması listesi için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

WordPress Kişisel Blog Teması Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Aslında bir WordPress teması seçerken dikkat edilmesi gereken kriterler çoğunlukla benzerdir. Bu yüzden içeriğimizde bu konudan genel olarak bahsetmeye çalışacağız. Yani sitenizin türü ne olursa olsun, tema seçerken aşağıdaki kriterlere dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. WordPress kişisel blog teması seçerken gözden geçirmeniz gereken bazı detaylar aşağıdaki şekilde oluşuyor.

Siteyle Uyumlu Olmalı

İlk olarak seçeceğiniz temanın sitenin türüne uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Sitenize uygun olmayan bir tema seçtiğinizde, bazı görüntü bozuklukları oluşabilir. Bu tür sebeplerden dolayı seçtiğiniz tema sitenizde pek kullanışlı olmayabilir. Bu da ziyaretçiler açısından oldukça rahatsız edici olacaktır.

Düzgün ve Kullanışlı Görünmeli

Bir tema seçerken genellikle ilk adımda güzelliğine bakarız. Temanın şık olması elbette güzel bir şey. Ancak, şık olmasının yanı sıra kullanışlı olması da oldukça önemli. Bir tema ne kadar şık tasarlanırsa tasarlansın, karışık bir görünüme sahipse ziyaretçilerin hoşuna gitmeyebilir. Bu yüzden, siteniz için hem güzel hem de kullanışlı yani düzgün bir WordPress kişisel blog teması seçmeniz oldukça önemlidir.

SEO ve Mobil Uyumlu Olmalı

SEO, sitenin arama motorunda yükselmesini sağlayan çalışmalardır. WordPress temaları çoğunlukla SEO uyumlu olarak hazırlanır. Ancak, bazı temalar SEO uyumlu olmayabilir. Bu yüzden, seçeceğiniz temada SEO optimizasyonunun yapılmış olması oldukça önemli.

Ayrıca, temanın tüm cihazlarda güzel görünmesi için responsive tasarıma sahip olması şart. Yani seçeceğiniz temanın mobil dahil tüm cihazlarla uyumlu olması gerekiyor. Böylece, ziyaretçiler sitenizde daha rahat gezinebilirler.

En İyi WordPress Kişisel Blog Temaları

Tema seçerken dikkat etmeniz gereken bazı kriterlerden kısaca bahsetmek istedik. Şimdi artık kişisel blog temaları listemize geçebiliriz. Listemizden bir tema seçerek sitenizde hemen kullanabilirsiniz.

Soledad

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-kisisel-blog-temasi-soledad

WordPress kişisel blog teması olarak kullanabileceğiniz Soledad, aslında çok amaçlı bir tema. Bu tema, blog dahil birçok farklı tür sitede tercih edilebiliyor. Temada 1000’in üzerinde slider ve layout kombinasyonu mevcut.

Bu seçeneklerden istediğinizi seçerek sitenizde kullanabiliyorsunuz. Sayısızca özelliğe sahip olan Soledad, günümüze uygun bir şekilde hazırlanmış. Her türlü yeniliğe ayak uyduracak şekilde hazırlanmış olan bu tema, belli aralıklarla güncellenmeye devam ediyor. Bu sayede temaya yeni özelliklerde ekleniyor.

Authentic

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-kisisel-blog-temasi-authentic

Bir diğer kişisel blog teması Authentic olarak karşımıza çıkıyor. Bu temada 50 adet demo mevcut. Bu demoları tek tıkla içeri yükleyebiliyor ve sitenizde kullanabiliyorsunuz. Ayrıca temada birçok farklı özelleştirme seçeneği de mevcut. Birçok farklı eklenti içeren Authentic, SEO uyumu ve responsive tasarıma sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Bu saydıklarımız temanın sadece dikkat çeken birkaç yanı. Sizde temayı daha detaylı inceleyerek isteğinize göre sitenizde kullanabilirsiniz.

The Issue

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-kisisel-blog-temasi-issue

Farklı bir WordPress kişisel blog teması arayanlar için The Issue doğru seçenek olabilir. Genel olarak oldukça sade ve şık tasarıma sahip olan bu tema, birçok farklı tür sitede tercih edilebiliyor. Demolar sayesinde temayı bir yemek sitesinde bile kullanabilirsiniz.

Üstelik temanın SEO, hız ve mobil uyumluluk konusunda da oldukça avantajlı olduğunu belirtelim. Kısacası bu temada da çok sayıda özellik mevcut. Bu özellikler sayesinde temayı özelleştirebiliyor ve sitenizde düzgün bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Betheme

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-kisisel-blog-temasi-betheme

Responsive tasarım, SEO optimizasyonu ve daha birçok özelliğe sahip olan Betheme, en fazla tercih edilen temalardan biri. Çok fazla kişinin tercih ettiği bu temanın çok sayıda özelliği mevcut. Ancak, temanın en dikkat çekici yönlerinden birisi istediğiniz gibi düzenlenebiliyor olması.

Bu temada özel bir panel mevcut. Panelden istediğiniz elementleri ekleyebiliyor, düzenleyebiliyor ve değiştirebiliyorsunuz. Yani tabiri caizse temayı baştan aşağıya düzenleyebilir ve sitenize uygun hale getirebilirsiniz.

Newspaper

hostixo-blog-en-iyi-5-wordpress-kisisel-blog-temasi-newspaper

WordPress kişisel blog teması listemizin sonunda yine fazlasıyla popüler olan Newspaper yer alıyor. Newspaper, WooCommerce, SEO ve mobil uyumluluğuna sahip bir tema. Temada Instagram widget ve sosyal medya widgetları gibi ekstra özelliklerde mevcut. Ayrıca, footer düzenleyicisi gibi şeyleri kullanarak temayı birçok farklı şekilde özelleştirebiliyorsunuz. Kısacası, bir blog teması arayanlar, birçok farklı sitede tercih edilen bu temayı da inceleyebilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu