İnternet

Ping Nasıl Düşürülür? Oyunlarda Düşük Ping Alma Yöntemleri

Ping düşürme yolları nelerdir? Ping düşürülebilir mi? Bu konuda pek çok kişinin arayışına çözüm üretmek istiyoruz. Ping düşürme yolları ile ilgili internet üzerinde birçok makale bulabilirsiniz. Fakat bulduğunuz her makalede istediğiniz ping düşürme yöntemleri bulunmayabilir. Özellikle de aradığınız online oyunlarda ping düşürme konusu ya da ping düşürme programı ise, bulduğunuz ya da bulacağınız bazı makalelerde anlatılanlar işinize yaramayabilir.

Daha önce dediğimiz gibi, internet üzerinde birçok yöntem mevcut ama bağlantınız üzerinde ping sorununa neyin sebep olduğunu tam olarak bilmek de önemli. Bu soruna kullandığınız bağlantı tipinin yetersiz altyapısı, aynı bağlantıyı kullanan cihaz sayısı ya da daha birçok farklı durum sebep oluyor olabilir. Bu yüzden, ping düşürme yolları nedir diye arayış içine girmeden önce ping sorununa neyin neden olduğu hakkında bir fikriniz olursa, bu sorunu çözmek için kullanacağınız ping düşürme yöntemleri de daralacaktır. Yani her bir yöntemi tek tek denemek zorunda kalmazsınız.

İnternette ya da oyunlarda ping düşürmek için ne yapmak lazım? Ping sorunun en büyük dertlisi kesinlikle oyuncular oluyor. Oyun oynayanlar ve özellikle online oyun oynayan kişiler için önemli bir seçenek olan bu ping durumu, en ufak bir ping değerinde karşımıza çıkmakta ve bu süreçleri de aynı şekilde incelemeye başlamaktayız. Tabii ping sorunu sadece oyunlar için değil, aynı zamanda internet üzerinden çalışan, internet üzerinden dizi ya da film izleyen, müzik dinleyen kişiler için de sıkıntı yaratan bir durumdur diyebiliriz.

Ping sorunu nasıl çözülür?

Ping Nasıl Düşürülür? Oyunlarda Düşük Ping Alma Yöntemleri 1

Ping sorunu hem internet hızıyla hem de alt yapıyla ilgili. Bu durumlarla ilgili olarak insanların ne şekilde tepki vereceği ve bu süreçleri nasıl yöneteceği de büyük bir muamma gibi görünse de çözümü var. Peki ama ne yapacağız? Gelin bütün süreçlere yakından göz atalım ve hızlı bir anlatımla detaylandırmaya devam edelim. İnternette ya da oyunlarda ping düşürme nasıl yapılır? Yazımızın başında birçok yöntem olduğunu belirtmiştik. Bu ping düşürme yolları içinden bazıları komut sayfası, bazıları görev yöneticisi ve bazıları da farklı yöntemler izlememizi öneriyor.

Ping düşürmenin yöntemleri arasında bize çözüm üretmeye çalışan bazı öneriler ise, direkt ping sorunu için hazırlanmış olan belli bir ping düşürme programı hakkında bilgiler veriyor. Ping sorunu yaşandığında ilk akla gelen şeylerden birincisinin ping düşürme programı olup olmadığından eminiz. Sorunun cevabına gelecek olursak, evet, ping düşürmeye yarayan programlar mevcut. Fakat bahsettiğimiz ping düşürme amaçlı programlar kötü modemlerden kaynaklı olan sorunları yüzde 30 – yüzde 40 oranında düşürme olasılığına sahipken, sorunun sebebi farklı ise en fazla yüzde 10 etkili olacaktır.

Yani burada asıl mesele, ping düşürme yöntemleri arasında yer alan programlar çok da işinize yarayacak şeyler sunmayabilir. Bu yüzden de tercihlerinizi iyi değerlendirmenizi öneriyoruz. Bu konuda en azından bazı programları deneyebilirsiniz ama çok büyük umutlar beslemeyin. Çünkü bu yazılımlar genel olarak alt yapı temizliği ve pinge sebep olan kanal temizliği gibi işlemleri yapıyor. Kaynaktan gelen pingi çok fazla düzeltemiyoruz ama en iyiye yaklaşmasını sağlayabiliyoruz.

Ping düşürme yöntemleri nedir?

Ping Nasıl Düşürülür? Oyunlarda Düşük Ping Alma Yöntemleri 2

  • Cmd ile ping düşürme yöntemi
  • Görev yöneticisini kullanarak ping düşürmek
  • Windows otomatik güncellemeleriyle ping düşürmek
  • İnternet bağlantısını resetleyerek ping düşürmek
  • Ping düşürme programı ile ping düşürmek

Cmd ile ping düşürme yöntemi

Ping Nasıl Düşürülür? Oyunlarda Düşük Ping Alma Yöntemleri 3

Ping düşürme yolları içinde en çok kullanılanlardan biri CMD ile ping düşürme. Öncelikle görev çubuğundaki mercek simgesine tıklayıp açılan yerdeki kutucuğa “CMD” yazalım. Karşımıza “Komut İstemi” şeklinde bir sonuç çıkacak ona tıklayalım. Açılan bu pencereye ilk olarak, “netsh int ip reset resetlog.txt” yazıp enter tuşuna basıyoruz. Ardından “ipconfig/flushdns” yazıp tekrar enter tuşuna basıyoruz. Komut isteminde bu işlemi de tamamladıktan sonra “netsh winsock reset” yazıp yine enter tuşuna basıyoruz.

Görev yöneticisini kullanarak ping düşürmek

Ping düşürmenin yolları arasında en fazla tercih edilen yöntemlerden diğer bir tanesi de görev yöneticisini kullanmak. Oyunlarda ping düşürme için bu yöntemi daha önce kullananlar olabilir.

Windows otomatik güncellemeleri kapatarak ping düşürmek

Bu durum da oldukça kolay bir ping düşürme yaratacak. Bunun için Windows ayarlar kısmına girin ve açılan pencereden güncelleştirme ve güvenlik bölümüne ulaşın. Ardından Windows update bölümüne gelin ve gelişmiş seçenekler tarafından teslim iyileştirme bölümünü kapatın.

 

Bu şekilde yapacağınız ping düzeltme süreçleri ve düşürme yöntemlerini sizler de kolayca deneyebilirsiniz. Alternatif yöntemler için videolu içeriklere de göz atmanızı öneriyoruz.

 

Serhat Yılmaz

Blog sayfamızda bilişim sektöründe edinmiş olduğum bilgi ve deneyimleri paylaşmaktayız. Yazılarımıza yorumlarınızı katarak bizleri mutlu edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu